Föränderliga säsonger i Thailand ger enorma möjligheter för vilda djur, fåglar och reptiler

Årstiderna förändras!

 Vi har haft en jäkla våt säsong! Och det är tydligen inte över än... 

 En av sakerna med årstidernas växlingar är att vi kan börja observera de faunaförändringar som sker årligen under dessa tidsperioder. Det finns vissa arter som är lättare att se under vissa säsonger och nu är det ett bra tillfälle att prova några av dessa sena våtsäsongsdjur. Till exempel är reptiler och vissa fågelarter bra att söka efter just nu.  

 Snart är torrperioden över oss och det kommer att finnas många arter som främst finns under den tidsperioden. Däggdjur ses bäst i torra tider då vattnet är lite mindre. Och under de kallare månaderna finns det fortfarande fler alternativ för att titta på vilda djur. För närvarande ser vi många av vadarna komma tillbaka till saltdammarna, både väster och öster om det större Bangkok-området, vilket signalerar en verklig säsongsförändring.  

 Förra helgen tillbringade familjen Smith en fantastisk helg i slutet av den våta säsongen på Baan Maka Nature Lodge (www.baanmaka.com), som ligger strax utanför Kaeng Krachan National Park. Vi besökte även saltdammarna vid Laem Pak Bia och Pak Thale för att se vad som händer där. 

 Baan Maka är ett bra ställe att bo på medan du besöker de fantastiska bio-hotspotsna i Petchaburi-provinsen. Anläggningen ligger i en härlig subtropisk torrskogsmiljö och är hem för många av regionens arter och har en fantastisk artlista som till och med kan konkurrera med Kaeng Krachan själv! Tja….inte riktigt….men den har en rikedom av biologisk mångfald i sin egen rätt. Ägarna är också professionella naturforskare och hjälper vilda djurentusiaster att veta vad som händer vid varje given tidpunkt i och utanför Kaeng Krachan.

 Vår helg tillbringades med många arter av reptiler – en våt säsongsartikel utan tvekan. Vi hade till och med en kvalitetsobservation av den extremt sällsynta fläckiga korallormen, en sann höjdpunkt för herpetologer! Vi såg också några fina fåglar och några däggdjur i och utanför parken. Även om många kanske inte anser att den våta årstiden är den bästa tiden i skogarna i Kaeng Krachan, är det viktigt att komma ihåg att även om antalet djur kan vara mindre, kommer utbudet av arter att vara annorlunda än vad man kan förvänta sig senare när årstiderna är slut. deras förändring. Och ibland är det bara härligt att komma ur Bangkoks liv och rörelse för lite frisk luft och grönska! Naturtid!

 Författare:

Coke Smith är miljövetenskapsledare på Bangkok Patana School och vill gärna höra från dig om du har några frågor eller helt enkelt behöver lite tips om hur du får ut det mesta av din helg i Thailands vilda vilda! Hör gärna av dig på cosm@patana.ac.th. 

Alla bilder är krediterade Coke Smith

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/