En titt på den kommande veckan i Thailand nyheter: Prayut återvänder till jobbet som premiärminister

Thailand-

Följande är vårt veckoinslag där vi tar en titt på de bästa berättelserna som utvecklas i Thailand och vad vi ska hålla ett öga på under den kommande veckan.

TPN media har dussintals berättelser varje vecka och som ett resultat av detta är det viktigt att förtydliga de som vår redaktion anser är de viktigaste för våra läsare, turister och ex-pats.

Utan ytterligare adie...

1. Prayut Chan-O-Cha återvänder som Thailands premiärminister

Efter att tidigare ha blivit avstängd av den thailändska författningsdomstolen för att granska påståenden från oppositionen om att han hade nått sin lagliga tidsfrist, fick Prayut upprättelse av författningsdomstolen fredagen den 30 september.

Beslutet var inte enhälligt, med 6-3 på författningsdomstolen som kände att Prayut inte nådde sin mandatgräns, men ändå återvänder Prayut som premiärminister den här veckan.

Anti-Prayut-demonstranter har lovat att fortsätta protesterna mot Prayut inom en snar framtid, missnöjda med domstolens beslut. Detta kommer också att vara något att hålla ett öga på, även om folkmassorna under helgen inte var i närheten av tusentals tidigare år.

Prayut uppgav på sociala medier att han var ivrig att komma tillbaka till arbetet som premiärminister efter ungefär sex veckors avstängning, även om han hade arbetat sin andra roll som försvarsminister. Det återstår att se hur beslutet kan påverka politiken överlag, med vissa online som säger att författningsdomstolens beslut att finna Prayut inte har nått sin mandatgräns kan gynna oppositionen.

Detta kommer eftersom allmänna val ska hållas nästa år, mellan mars och maj.

Oavsett vilket så fortsätter Prayuts roll som premiärminister tills vidare, och nästa vecka ska bli intressant att se både den riktning som Prayut tar landet i framöver såväl som responsen från oppositionen i regeringen och olika aktivist- och protestgrupper som är emot Prayut som PM.

För mer information om beslutet från den thailändska författningsdomstolen, klicka här.

Det var allt för den här veckan, vi ses igen nästa helg!

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/