Gästernas åsikter: Dykning i Thailand och Koh Lanta

Häromdagen fick jag frågan av en kollega om allt det här regniga vädret sätter en svall för mina helgexpeditioner. Jag skulle vara mindre än ärlig att säga att regn och översvämningar inte påverkar mina aktiviteter, även om min tumregel är att såvida jag inte vet att det regnar katter och hundar på min destination, kommer jag fortfarande att ge det en gå!

 Men det finns en naturskådningsaktivitet som jag absolut älskar att göra, och tanken på att bli blöt påverkar inte mitt beslut att gå ett dugg. Att bli blöt är faktiskt en självklarhet. Och det här är SCUBA-dykning! Familjen Smith är ivrig dykare och att ha ett hem som ligger direkt på stranden gör att vi kan delta i denna aktivitet praktiskt taget när vi vill. Mitt "hemshem" ligger på Koh Lanta, vilket definitivt är en mycket bra startplats för många kända dykområden.

 Thailand är världsberömt som ett bra dykdestination. Även om jag inte nödvändigtvis skulle rangordna det med andra destinationer i världsklass, som Raja Ampat eller Palau och andra, erbjuder det verkligen marina vilda djurentusiaster fantastiska möjligheter att se hundratals arter av marina djur som kan ses ganska enkelt.

 Det finns flera fantastiska dykplatser i Thailand, varav de flesta ligger i Andamansjön i södra Thailand. Mina personliga favoriter är de olika platserna på Similanöarna. Under åren har jag gjort många liveaboard dykexpeditioner för att utforska de olika platserna på ökedjan. Jag har haft så många otroliga upplevelser som sträcker sig från att dyka med åtta gigantiska Mantas vid Koh Bons rengöringsstation till de många valhajarupplevelser som jag hade vid Richelieu Rock, ett sjunket rev som är absolut en av de finaste dykplatserna i hela Thailand.

 Eftersom jag befinner mig i Koh Lanta ofta under året, är jag partisk för några av de lättillgängliga dykplatserna i närheten. Det enklaste att ta sig till hotspot är Koh Ha, en fantastisk plats för några av de mest spektakulära samlingarna av mjuka koraller någonstans. Och Koh Ha är ett bra ställe för grupper med blandad förmåga, eftersom det finns utsedda snorklingsplatser i direkt anslutning till några fantastiska dykmöjligheter. Och naturligtvis är Koh Rok en annan välkänd dykplats som lätt kan nås från Koh Lanta. Vissa av dessa platser är öppna året runt och andra kan vara stängda under stormsäsongen – bäst att kolla. Koh Tao i viken är en bättre satsning under regnperioden.

 Och fågelskådaren i mig skulle få förlåtelse om jag inte påpekade att dessa off-shore öar är hem för en av Thailands mest spektakulära fåglar, Nicobar Pigeon, som finns på de flesta av öarna men är lätt att se på Similans kl. huvudcampingen.

 Kontakta gärna Coke (cosm@patana.ac.th) för mer information om var och hur man ska dyka i Thailand!

  Artikel och bilder av Coke Smith från Bangkok Patana School. Alla rättigheter förbehållna.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/