Ungefär 16 provinser i Thailand lider av svåra översvämningar på grund av konstanta regn orsakade av "NORU"-stormen sedan förra helgen

FOTO: Thairath

Nationella -

Thailands avdelning för katastrofförebyggande och begränsning (DDPM) rapporterade måndagen den 3 oktober 16 översvämningsdrabbade provinser över hela landet på grund av stormen "NORU".

Enligt avdelningen hade omkring 565 byar, 69 distrikt, 176 underdistrikt i 16 provinser drabbats enormt av översvämningen och översvämningen efter att stormen drabbat de flesta delar av landet mellan 28 september och 3 oktober.

De drabbade områdena inkluderade provinser i norr, nordost, centrala och öster; nämligen Lamphun, Lampang, Sukhothai, Phetchabun, Phichit, Tak, Uttaradit, Nan, Phrae, Sisaket, Ubon Ratchathani, Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Buriram och Prachinburi.

Si Saket // FOTO: Prachachat

Från och med i morse drabbades mer än 32,800 22 hushåll i XNUMX distrikt i nordöstra Sisaket-provinsen av översvämningar medan vattennivån i provinsens huvudflod Huai Samran hade nått cirka tre meter hög och förväntades gradvis stiga på grund av ackumuleringen av nederbörd.

Tusentals rai av åkrar och grödor ska ha skadats hittills. Provinsmyndigheterna hade hjälpt till med förnödenheter och evakueringen av de drabbade familjerna i 23 distrikt till tillfälliga skyddsrum samt inspekterat de översvämmade områdena för att uppskatta skadorna, installera dräneringsutrustningen och ge akut hjälp till lokalbefolkningen så mycket som möjligt.

Chiang Mai // FOTO: TNN News

Samtidigt, i Chiang Mai, hade provinsmyndigheterna meddelat den brådskande evakueringen för invånare som bor i fem zoner efter att översvämningsvattennivån, orsakad av konstant regn, fortsatte att stiga sedan 9:00. Människor som bor i översvämningsriskområdena rekommenderas starkt att evakuera till provinsernas tillfälliga skyddsrum och stänga av husens strömbrytare för att förhindra elektriska läckor.

I Chonburi var vissa vägar med höga bräddavlopp tillfälligt stängda och tung trafik rapporterades på huvudvägarna. Pattayas borgmästare Poramese Ngampiches hade beordrat tjänstemän från Pattayas stadsförvaltning att stationera vid vägen längs järnvägen mellan Khao Talo till Khao Noi för att hantera trafiken och underlätta för förare och fotgängare som vattnet började svämma över vägen. Borgmästaren beordrade också relaterade avdelningar att ta bort skräp och skräp för att täppa igen avloppen accelerera dräneringssystemet så snabbt som möjligt.

Bangkok // FOTO: Manager Online

I huvudstaden ska 11 huvudvägar ha varit översvämmade på grund av det konstanta kraftiga regnet sedan i eftermiddags. Människor rekommenderas att undvika att resa mellan 5 och 00 eftersom trafiken kommer att vara den mest överbelastade, särskilt på de rapporterade översvämmade vägarna i Sukhumvit, Ratchadapisek, Pracharat Sai 6, Phahonyothin, Ekkachai, Bangna-Trat, Rama 00 , Rama 1 och Chaengwattana.

Royal Irrigation Department hade installerat vattenpumpar för att påskynda dräneringssystemen för 24-timmarsdrift i översvämmade områden över hela landet, särskilt enkla låglänta områden nära floder och banker. Tjänstemännen övervakade också noga vädret och översvämningssituationen för att ge akut och effektiv hjälp till översvämningsdrabbade områden över hela landet fram till slutet av regnperioden.

กรมชลฯ เร่งระบาย
FOTO: Bangkokbiznews

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.