Inga tecken på mänskliga skador hittades på död dugong i Sattahip

FOTO: Matichon Online

Sattahip —

En utredning om döden av en dugong som hittades på Sattahip-stranden kunde fortfarande inte hitta en tydlig koppling till människor.

Atthaphon Charoenchansa, generaldirektör för Department of Marine and Coastal Resources, avslöjade idag, den 3 oktober, att en död dugong hittades på Nang Ram Beach i Sattahip-distriktet i Chonburi var en hona, mätt 234 cm lång och vägde cirka 200–300 kg.

FOTO: Matichon Online

Dugongens kroppsbetyg var 3/5, baserat på ett marint graderingssystem. Inga allvarliga yttre sår hittades på kadavret, förutom en mindre skrapsår som tillfogats efter dess död, säger Atthaphon till lokala medier. Den förväntade dödstiden var 2-3 dagar innan.

Generaldirektören fortsatte att det inte fanns några tecken på att dugongen var intrasslad med fiskenät. Men det fanns ett brett blåmärke under dugongens fettlager runt nacken. Ingen fraktur på halskotorna hittades. Dugongens mage var full av sjögräsrester och småskräp, vilket Atthaphon sa var normalt nuförtiden.

FOTO: Matichon Online

En första slutsats visade att dugongen dog efter att ha blivit träffad i nacken av ett hårt, runt föremål. Veterinären samlade in muskelvävnad från dugongen för en ytterligare patologisk undersökning.

Slutligen instruerade Atthaphon relevanta tjänstemän att hålla utkik efter illegalt fiske för att skydda de återstående utrotningshotade dugongarna och andra sällsynta havsdjur i Sattahips hav.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.