Pattaya tillkännager nuvarande regler för djurägare

Pattaya —

Pattaya tillkännagav nyligen regler för husdjursägare för att förhindra sjukdomsöverföring mellan herrelösa djur och husdjur på grund av den ökande populationen av herrelösa djur.

Reglerna är i enlighet med 2019 års hund- och kattuppfödnings- eller utsättningsförordning, som säger:

  • Det är förbjudet att föda upp och släppa hundar och katter i alla allmänna utrymmen och på North Pattaya Road från Sukhumvit Road till Dolphin-rondellen (Detta betyder inte att du inte kan ha en hund i eller katt i det här området men betyder att du inte kan släppa dem här eller ha dem offentligt).
  • Djurägare får endast föda upp sina djur i sina egna bostäder och inte låta dem ströva fritt på gator eller allmänna utrymmen.
  • Ägare får inte föda upp mer än två hundar inom 72 kvadratmeter.
  • Ägare får inte föda upp mer än tre katter inom 72 kvadratmeter.
  • Om ägarna har fler än ovanstående antal husdjur måste de registrera dem inom 365 dagar för att få ett husdjursidentitetskort.
  • Om husdjurens ägare ändras måste den nya ägaren meddela Pattayas tjänstemän inom 30 dagar.
  • Hundar och katter måste ha ett rabiesvaccinationsintyg utfärdat av en veterinär. Underlåtenhet att göra det straffas med böter på 10,000 XNUMX baht.

Vänligen ring 0 3811 1826 eller Pattaya Contact Center 1337 för mer information.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.