Thailand går in i vintersäsongen i slutet av oktober, rapporterar den thailändska meteorologiska avdelningen

Nationella -

Thailand går in i vintersäsongen i slutet av oktober, rapporterade den thailändska meteorologiska avdelningen onsdagsmorgonen den 5 oktober.

Chomparee Chompurat, generaldirektör för den meteorologiska avdelningen, avslöjade för Associated Press att den kalla årstiden förväntas börja i början av den fjärde veckan i oktober, vilket är en vecka senare än vanligt, och kommer att sluta i slutet av februari 2023.

Generaldirektören sade: "Den genomsnittliga lägsta temperaturen i övre Thailand förväntas vara cirka 21 grader Celsius, eller 0.5 grader Celsius högre över genomsnittet, men det kommer att bli kallare än förra året. I Bangkok är den lägsta temperaturen cirka 17-18 grader Celsius och kommer att vara mycket kall från december – januari 2023. I bergsområdena är den genomsnittliga lägsta temperaturen cirka 8-15.9 grader Celsius.”

”I övre södra kommer det att vara lite svalt väder vissa dagar. Kraftigt regn förutspås på den östra sidan från Chumphon och nedåt. I november och december kommer det att falla kraftiga regn i de flesta delar av södra regionen och mycket kraftiga regn i vissa områden. En tropisk storm är möjlig under denna period. Allmänheten varnas för snabba översvämningar och vatten som svämmar över nära stränderna."

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.