Fem falska kambodjanska munkar enligt uppgift på droger arresterade i Rayong

FOTO: Khaosod Online

Rayong-provinsen —

Fem falska kambodjanska munkar, bland många som flytt, greps i Rayong efter invånarnas klagomål om att de bara begärde pengar och tog droger.

Ett tiotal andra misstänkta sprang upp på ett berg och kunde komma undan så fort de såg Rayongs myndigheter och poliser som inledde ett tillslag mot dem vid Wat Khao Bo Thong i Klaeng-distriktet i Rayong i morse den 7 oktober.

FOTO: Khaosod Online

Före operationen sa tjänstemännen att de fått flera klagomål från invånare om en grupp misstänkta munkar som enligt uppgift begått oseriösa beteenden genom att vägra att ta emot något annat än kontanter från givare.

Templet låg på berget. Endast fem misstänkta greps. De misslyckades alla med att visa sina munkcertifikat och enligt uppgift erkände de att de var kambodjanska gränshoppare. Rayong-polisen lät dem gå igenom drogtester och fann att två av dem var på droger. Alla misstänkta beordrades att lämna munkskapet vid templet.

FOTO: Khaosod Online

De två misstänkta som var på droger erkände att de tagit Yabba (metamfetamin) som de köpt för 40 baht, enligt polisrapporter. Alla tog sig illegalt in i kungariket och hade bott i templet i tio år. De misstänkta greps på en polisstation i väntan på ytterligare rättsliga förfaranden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.