Thailändska försäljare påstås bråka med Chonburi-tjänstemän om "bästa platserna" på en lokal marknad

FOTO: ข่าวคนชล/ นันทพล ทิพย์ศรี

Mueang-distriktet, Chonburi —

Flera thailändska försäljare skadades, enligt uppgift efter att ha bråkat med medlemmar av Chonburis stadsfullmäktige om att sälja omarrangemang på en lokal marknad.

Polisen i Mueang skyndade sig för att stoppa ett våldsamt slagsmål mellan thailändska försäljare och vad som verkade vara medlemmar av Chonburi City Council, enligt säljarnas påståenden, på en lokal marknad framför Chonburis stadshus onsdagen den 5 oktober.

FOTO: ข่าวคนชล/ นันทพล ทิพย์ศรี

Två försäljare, Weera Nakacharoonsit, 73, och hans släkting Mr. Sukij Nakacharoonsit, 43, hittades på platsen. De ådrog sig båda icke-livshotande skador och hävdade att de blev fysiskt överfallna av en grupp medlemmar i Chonburi kommunfullmäktige som flydde efter händelsen.

FOTO: ข่าวคนชล/ นันทพล ทิพย์ศรี

Sukij berättade för Mueang-polisen att han var gatuförsäljare på denna marknad under en lång tid. Men rådsmedlemmarna kom fram till honom på onsdagen och sa åt honom att flytta till en ny plats på marknaden, vilket gjorde honom arg eftersom han inte gillade den nya platsen. Han grälade sedan med tjänstemännen, vilket till slut eskalerade till ett bråk.

Polisen i Mueang sa att de skulle kalla båda sidor till förhör för att vara rättvisa och undersöka CCTV-bilder för att hitta exakt vem som startade bråket.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.