Thailändsk immigrationspolis drar in CNN-reporters turistvisum efter deras brottsplatsintrång för nyhetsrapportering på torsdagen

Nationella -

Den thailändska immigrationspolisen har dragit in turistvisum för nyhetsreportrar från CNN söndagen den 9 oktober, efter att de greps när de gick in på brottsplatsen för masskjutning i barnomsorgen i Nong Bua Lamphu-provinsen utan tillstånd.

Två CNN-reportrar, nämligen Anna Coren och Daniel Hodge, fördes till Na Klang-polisstationen i Nong Bua Lamphu för ytterligare förhör angående brottsplatsens intrång för nyhetsrapporter torsdagen den 6 oktober, uppgav biträdande rikspolischef Surachate Hakparn.

Enligt CNN Internationals uttalande online på lördagen lät tre folkhälsotjänstemän sina reportrar gå in på brottsplatsen. Därför förhördes reportrarna om vilka som var myndigheterna och varnades för att endast polistjänstemän kunde ge ett sådant tillstånd.

Biträdande chefen uppgav också att reportrarna kan ställas inför rättsliga anklagelser för brottsplatsintrång och inblandning i bevis, om de befanns ha tagit sig in på platsen utan tillstånd.

Dessutom kunde de utvisas och svartlistas, enligt thailändsk lag, efter att rättsliga förfaranden slutförts.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.