Jomtien testar borttagningsdagar för paraply, säljare och solstolar varje månad

Jomtien Beach-

Trots meddelanden på thailändska och utländska sociala medier nyligen blev många överraskade när de besökte Jomtien Beach idag, den 12 oktober, för att inte hitta några tecken på att paraplyer, solstolar eller försäljare någonsin funnits.

Detta är en del av ett test av Pattayas borgmästare Poramese Ngampichet, som har lovat en miljövänlig dag en gång i månaden där stranden är helt naturlig. Detta har hänt regelbundet på Pattaya Beach och i områden som Hua Hin och Cha Am men inte på Jomtien Beach sedan långt före pandemin.

Reaktionen på borttagningen var polariserande och blandad, med många thailändska läsare som sa att det var underbart och de stödde det. Engelsktalande läsare var mindre positiva, och många uttryckte oro för försäljare eller påpekade att medelåldern för strandbesökare från utlänningar var äldre som ville ha skugga och tjänster från strandförsäljare och hade förflutit de dagar då de satt på en strandhandduk i solen .

För nu kommer dock den naturliga dagen att fortsätta, säger Pattayas borgmästare minst en gång i månaden med förvarning om när det kommer att ske. Vad tycker du om det? Vi kommer att använda resultaten som en del av vår veckovisa läsartalkbackserie och sammanställa kommentarerna nästa vecka.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/