Pattayas turism är livlig under långa semesterhelger som för med sig tusentals turister men också trafikproblem

Pattaya-

I vad som kan vara en torrkörning för kommande stora evenemang som Loy Krathong, fyrverkerifestivalen, jul och nyår, har Pattaya varit upptagen hittills på dag två under den fyra dagar långa semesterhelgen.

Den förlängda helgen beror på statliga helgdagar som ges som en del av minnesceremonierna för Hans Kungliga Majestät Rama IX som tyvärr gick bort för sex år sedan.

Som ett resultat har inhemska turister strömmat in i Pattaya och hittills har vädret varit gynnsamt, vilket tagit många till lokala stränder och enligt Pattaya-tjänstemän hittills cirka 8,000 XNUMX människor om dagen till Koh Larn.

Turistområden som Walking Street och LK tunnelbana har också varit upptagna med många utländska turister som också njuter av semesterhelgen.

Det har dock förekommit några klagomål. Anmärkningsvärt är trafikproblem, många fortfarande orsakade av pågående byggnation på Second Road som har varit en plåga inte bara för turister och expats utan även företagare. Pattaya City-tjänstemän säger att de uppmuntrar entreprenörer att arbeta så snabbt som möjligt för att få dessa områden kompletta och öppna för trafik av Loy Krathong den 8 november.

Det har också förekommit några klagomål på sociala medier om "tidiga" stängningar av nattliv, drivna av ett polistillslag i området för säkerhets skull under de senaste dagarna. TPN noterar dock att trots förslag om att lagligt förlänga nattlivets stängningstider i turistzoner till 4:2, för närvarande är den lagliga stängningstiden för nöjesområden XNUMX:XNUMX.

Det har också funnits förslag om att lagligt förlänga nöjeszoner från centrala Pattaya, men detta är inte heller officiellt ännu, och som ett resultat av detta är laglig stängningstid för nöjesställen utanför detta område midnatt.

Pattayas myndigheter, som är mycket medvetna om att turister inte gillar att gå hem tidigt och att Pattaya drivs av turism och underhållning, säger att de påskyndar båda förslagen med Thai Tourism Authority.

För tillfället förväntas helgen förbli hektisk och är ett bra test för kommande evenemang och helger som förväntas bli ännu livligare som högsäsongen...den första riktiga sedan 2019 på grund av Covid19...närmar sig.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/