Hundratals turister besöker Tham Luang Cave, platsen för Thai Cave Rescue, i Chiang Rai den första dagen för återöppning

FOTO: Matichon

Chiang Rai -

Hundratals turister har besökt nationalparken Tham Luang – Khun Nam Nang Non i Chiang Rai den första dagen av återöppningen av grottan som är känd för räddningen av ett lag av fotbollsspelare för ungdomar.

Cirka 700 turister besökte grottan i Pong Pha-distriktet i Mae Sai-distriktet idag (16 oktoberth).

Chefen för nationalparken, Mrs. Roongsaran Banluesakchai, sa till thailändska medier: "Grottan har renoverats innan återöppningen som nu är öppen dagligen från 8:30 till 4:30. Men vissa delar i grottan är fortfarande under uppbyggnad. ”

"Det finns två zoner i nationalparken som är Tham Luangs grottzon och Khun Nam Nang Non-zonen. Grottzonen är endast öppen för utställningsområdet om de 12 thailändska fotbollspojkarna och deras tränare och räddare framför grottan eftersom vattennivån inuti grottan inte har minskat”, förklarade Mrs. Roongsaran.

"Mat är tillåtet att äta i området men undvik skum och plast och alkohol." Roongsaran lade till.

Den avlidne thailändska skådespelaren Papangkorn "Beam" Lerkchaleampote, 25, blev mycket omtalad den här månaden efter att hans skådespeleri i rollen som Coach "Eak" strålade briljant i Netflixs "Thai Cave Rescue: Limited Series".

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.