Nästan 20,000 XNUMX hushåll i Sing Buri drabbas av översvämningar på grund av stigande vattennivåer i Chao Phraya-floden på tisdagen

Sjung Buri –

Nästan 20,000 18 hushåll i sex distrikt i Sing Buri översvämmades av översvämningar tisdagen den XNUMX oktober, efter att vattennivåerna i Chao Phraya-floden gradvis stigit och orsakat översvämningar.

Översvämningsvattnet från floden Chao Phraya hade översvämmat invånarnas hem och huvudvägen på Kun Klong-vägen i provinsen. Bortsett från Chao Phraya-floden, drabbades lokalbefolkningen också av översvämningen av Noi-floden som påverkade flera stora områden.

I morse rapporterades 17,825 10 hushåll, 22 samhällen och XNUMX underdistrikt i sex distrikt ha drabbats av översvämningarna. Några av de drabbade byborna satte tillfälligt upp ett skydd vid vägkanten, några bodde i släktingars hus, några evakuerades vid tillfälliga skyddsrum från provinsmyndigheterna, och några fick stanna på andra våningen i sina översvämmade hem.

Singburis guvernör Supot Yossingkham ledde till att provinstjänstemännen besökte de drabbade områdena och gav förnödenheter och hjälp till översvämningsoffren samtidigt som de beordrade att vattendräneringssystemet skulle accelereras så snart som möjligt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.