Thailands premiärminister anger att Nong Bua Lamphu ska bli "drogfri" provins, modell för resten av kungariket

Nationella -

Premiärminister Prayut Chan-O'Cha siktade tisdagen den 18 oktober på att Nong Bua Lamphu skulle bli en "drogfri" provins inom 30 dagar.

Regeringens talesman Anucha Burapachaisri avslöjade för Associated Press att premiärministern hade beordrat relevanta myndigheter att genomföra åtgärder och brott relaterade till drogmissbruk och handel.

Dessutom är Nong Bua Lamphu inställd på att vara modellen för en drogfri provins, enligt premiärministerns initiativ.

Relevanta myndigheter, särskilt ad hoc-team, fick i uppdrag att övervaka flera områden i provinsen för att samla in användbar information som kan vara till nytta för implementering i andra områden/provinser.

För närvarande var tjänstemän från byråer utplacerade i samhällena för att undertrycka och övervaka drogsituationer samt ge hälsohjälp till drogmissbrukare och de som behövde rehab.

En hållbar modell är planerad att rapporteras till premiärministern inom de närmaste 30 dagarna, uppgav Anucha.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.