Thailändsk superstjärna "Tono" samlar in mer än 40 miljoner baht från välgörenhetssim över Mekongfloden

FOTO: MGR Online

Nationellt —

Den offentliga sångaren-skådespelaren Pakin †Tono†Kumwilaisak har samlat in mer än 40 miljoner baht från sin välgörenhetssim över Mekongfloden i Nakhon Phanom-provinsen i Thailand till Laos idag, den 22 oktober.

Efter att ha avslutat en religiös ceremoni, startade Tono sin resa från Thailands kust klockan 10:09. Han simmade längs Mekongflodens ström och nådde sin första checkpoint vid Wat Klang-piren för att hämta andan och hälsa på sina fans och åskådare i 15 minuter. Första turen sträckte sig cirka 800 meter.

Sedan simmade den 36-åriga superstjärnan utanför Wat Klang-piren för att komma fram till den andra checkpointen vid Sala Saeng Singkaew-piren, som sträckte sig över cirka 200 meter från den första checkpointen, och lyfte sedan igen för den sista checkpointen på Laos-sidan .

Trots en våg av kritik och oro för sin säkerhet tog Tono sig äntligen över Mekongfloden och tog sitt första steg på Laos sida vid Wat Phra That Si Kottaboon klockan 12:10. Han möttes av medicinsk personal från Khammounes sjukhus och stora skaror av laotiska människor som kom för att muntra upp honom. Han tog sedan en tur till ett hotell för att vila innan han skulle fortsätta sin mödosamma resa tillbaka till den thailändska sidan idag.

Tono har hittills samlat in mer än 40 miljoner baht, vilket vida överträffar hans mål på 16 miljoner baht, enligt Taejai.com. Alla medel som samlas in från denna simtur kommer att doneras till Nakhon Phanom Hospital i Thailand och Khammoune Hospital i Laos. De två offentliga sjukhusen har för närvarande kassan, och de är mycket tacksamma mot honom.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.