Den thailändska polisen tillkännager två stora knarkoperationer i nordöstra provinser, som konfiskerar mer än 10 miljoner metamfetaminpiller

Bangkok -

Narcotics Suppression Bureau of the Royal Thai Police meddelade måndagen den 24 oktober att mer än 10 miljoner metamfetaminpiller smugglades från gränsen.

Nationella polischefen Damrongsak Kittipraphat avslöjade för pressen att fem misstänkta också greps i de två narkotikagripandena i provinserna Maha Sarakam och Roi Et.

I det första fallet greps tre misstänkta, inklusive två män och en kvinna, den 19 oktober på en bensinstation i Maha Sarakam-provinsen, tillsammans med 10 säckar metamfetamin, innehållande totalt 4,000,000 XNUMX XNUMX meth-piller, två skjutvapen och deras sedan bil och en skåpbil togs också. Gripandet följde på en växande utredning av tidigare narkotikagripanden i Nong Khai-provinsen.

Vid den andra gripandet fångades två påstådda narkotikasmugglare med 16 säckar metamfetamin, innehållande totalt 6,000,000 XNUMX XNUMX meth-piller, medan de transporterade drogerna från Nakhon Panom på väg till Ayutthaya.

Polischefen avslöjade också att båda gängen hade smugglat droger från grannländernas gränser innan de levererade till kunder i Thailands inre områden. De beslagtagna drogerna och egendomarna i tvist överfördes till Narkotikastyrelsen för vidare utredning medan de misstänkta hölls häktade för förhör och rättslig process.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.