Thailand vecka i granskning: Thai telekomkommittén erkänner True-DTAC-fusionen, "Tono" simmar framgångsrikt över Mekongfloden och mer

FOTO: MGR Online

Här är en titt på toppen NATIONELL berättelser, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, den 17:e till den 23:e oktober, med några kommentarer. De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

1. Den politiska aktivisten Srisuwan Janya attackerades i Bangkok efter att ha lämnat in klagomål mot den thailändska ståuppkomikern på tisdagsmorgonen

Attacken utlöstes av Srisuwans senaste klagomål mot komikern Udom Taephanich, som sa att en del av hans talkshow verkade stödja illegala sammankomster och uppmuntra människor att gå med i protester som kan påverka den politiska stabiliteten. Angriparen Weerawit Rungrurngsiriphon fångades på video när han snabbt attackerade den politiska aktivisten medan han gav en intervju till pressen. Weerawit erkände under sin livestream att han visste att hans handling var felaktig och var villig att överlämna sig till polisen för rättsliga förfaranden. Efter händelsen ska han ha fått många donationer, mestadels från prodemokratiska anhängare, för att anställa advokater för att bekämpa fallet.

Den politiska aktivisten Srisuwan Janya attackerades i Bangkok efter att ha lämnat in klagomål mot den thailändska ståuppkomikern på tisdagsmorgonen

2. Thailändska telekomkommittén erkänner True-DTAC-fusionen med villkor

Det efterlängtade övervägandet avslutades så småningom när kommittén för National Broadcasting and Telecommunication Commission (NBTC) sa att de erkände sammanslagningen av två stora mobilnätsoperatörer, True och DTAC. Detta innebär att regeringens NBTC inte skulle hindra sammanslagningen och dess förfarande. Nätverken skulle fortsätta att använda sina nuvarande namn under de kommande tre åren efter fusionsmeddelandet innan de kunde komma på det nya företagets namn.

Thailändska telekomkommittén erkänner True-DTAC-fusionen med villkor

3. Thailändsk superstjärna "Tono" samlar in mer än 40 miljoner baht från välgörenhetssim över Mekongfloden

Trots enorm kritik av hans beslut och farhågor om hans säkerhet fick Pakin "Tono" Kumwilaisak äntligen sin framgångsrika välgörenhetssimning över Mekongfloden i Nakhon Phanom på lördagen och samlade in ett totalt antal donationer på mer än 40 miljoner baht. Resan på 800 meter tog cirka två timmar från Nakhon Panoms Wat Klang-pir till Laos. Han simmade sedan tillbaka till Wat Phra That Si Kottaboon i provinsen klockan 12:10.

Thailändsk superstjärna "Tono" samlar in mer än 40 miljoner baht från välgörenhetssim över Mekongfloden

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Psst...vill du se mer? Kolla in vår TikTok här

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.