"Move Forward"-partiet uppmanar premiärministern och kabinettet att inte häva dess progressiva spritförslag, efter rykten på tisdagen

Bangkok -

Det oppositionella "Move Forward"-partiet uppmanade onsdagen den 26 oktober premiärminister Prayut Chan-O'Cha och regeringen att inte häva dess progressiva spritförslag i nästa behandling.

Svaret följer på ryktet tisdagen den 25 oktober att premiärministern kallade representanter för alla koalitionspartier att gå med i ett möte tillsammans med vice premiärminister Prawit Wongsuwan och inrikesminister Anupong Paochinda. Mötet handlade enligt uppgift om att fråga varje partis åsikter om den progressiva spritförslaget, som föreslagits av Move Forward Party, före den andra och tredje behandlingen den 2 november.

Move Forward-partiets ledare Pita Limjaroenrat sa att premiärministern inte borde rösta för att häva lagförslaget eftersom om representanthuset röstade för att acceptera detta lagförslag skulle det visa att regeringen inte kan kontrollera rösterna i representanthuset.

FOTO: iLaw

Senare på onsdagen avslöjade vice regeringens talesperson Tipanan Sirichana premiärministerns svar på ryktet om att det inte var sant eftersom premiärministern alltid var medveten om förvaltningsmyndighetens omfattning och aldrig intrång i eller störde lagstiftarens befogenheter.

”Premiärminister Prayut tog folkets intressen som huvudprioritet, mer än en politisk seger eller förlust. Därför kunde han inte beordra eller styra omröstningen till resultatet av den progressiva spritlagen i nästa behandling som sagt. Ryktet syftade bara till att skapa missförstånd i samhället”, tillade den biträdande talespersonen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.