Gulbandssjukdom upptäckt i korallrev utanför Sattahip och Samaesarn öarna i Chonburi

FOTO: Matichon Online

Chonburi —

Chonburi Department of Marine and Coastal Resources har utökat sina patruller efter att gulbandssjukdom upptäcktes i korallrev utanför Sattahip och Samaesarn öarna.

Sjukdomen hittades den 13 oktober av Marine and Coastal Resources Research Center i östra övre Thailandbukten, enligt Attaphon Charoenchansa, generaldirektör för Department of Marine and Coastal Resources.

FOTO: Matichon Online

Gulbandssjukdom är en korallsjukdom som angriper och dödar kolonier av koraller, enligt Attaphon. Orsaken till sjukdomen varierar från att korallen är stressad av föroreningar, överfiske och klimatförändringar. Sjukdomen kan spridas från en korall till en annan.

Som en primär lösning gick Department of Marine and Coastal Resources ihop med Naval Division 1 och andra relevanta myndigheter för att skilja de infekterade korallerna från de goda för att förhindra spridningen.

Attaphon sa att avdelningen fortfarande inte har kunnat fastställa den exakta orsaken till sjukdomen; därför uppmanade han invånare i Sattahip, turister eller dykare som snubblar på infekterade koraller att ringa 1362. Linjen är bemannad 24 timmar om dygnet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.