Vintern börjar i Thailand på lördag den 29 oktober, säger den thailändska meteorologiska avdelningen

Nationella -

Thailand går officiellt in i vinter lördagen den 29 oktober, två veckor senare än vanligt, rapporterade den thailändska meteorologiska avdelningen onsdagen den 26 oktober.

Vintersäsongen förväntas pågå till slutet av februari 2023, enligt tjänstemännen, och kommer att bli kallare än förra året. Den genomsnittliga lägsta temperaturen i övre Thailand förväntas vara cirka 20 grader Celsius med den kallaste perioden från december 2022 till januari 2023.

I norra och nordöstra Thailand väntas den lägsta temperaturen vara cirka 8-9 grader Celsius.

I Bangkok kunde den lägsta temperaturen nå 17-19 grader Celsius och cirka 15-16 grader Celsius i dess närhet. Den kallaste perioden börjar från december 2022 till slutet av januari 2023.

I södra Thailand är det sannolikt kallt väder vissa dagar, mestadels i den övre delen. Men det väntas kraftiga regn, särskilt på östkusten i november och december. Kraftiga till mycket kraftiga regn är också möjliga på vissa ställen och kommer att orsaka översvämningar samt översvämningar i stränderna i många områden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.