Thailand godkänner officiellt import av cannabis och hampafrön

FOTO: Kaohoo

Nationella -

Importen av cannabis och hampafrön är nu laglig i Thailand, enligt jordbruksdepartementets tillkännagivande i Royal Gazette fredagen den 28 oktober.

Enligt tillkännagivandet är frön av cannabis och hampa och cannabis sativa som inte är genetiskt modifierade tillåtna att importeras till kungariket från vilket land som helst.

Fröna får inte heller innehålla organiska eller oorganiska föroreningar, inklusive jord, sand, insekter och andra delar av växterna.

Fröna måste bevisas vara behandlade eller skyddade mot skadedjur av något av följande: Pseudomonas syringae pv.cannabina, Xanthomonas campestris pv. cannabis, Ditylenchus dipsaci, Arabis mosaicvirus, Alfalfa mosaic virus, Orobanche ramosa, Cuscuta spp och Striga spp.

Ett fytosanitärt certifikat och/eller fytosanitärt certifikat för export utfärdat av National Plant Protection Organisation (NPPO) krävs och måste bifogas vid export av fröna till kungariket Thailand.

Alla importerade frön måste genomgå en screeningprocess av myndigheterna vid Department of Agriculture.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.