Anutin röstade för att vara lämplig politisk ledare som står över sociala konflikter, rapporterar Thailands "Super Poll"

Nationella -

Majoriteten av de röstande deltagarna har röstat Anutin Charnvirakul för att vara en lämplig politisk ledare som var över sociala konflikter, enligt Super Poll-resultatet söndagen den 30 oktober.

Av 2,016 35.8 utvalda väljare valde XNUMX procent Anutin Charnvirakul, vice premiärminister och ledare för Bhumjaithai-partiet, att vara den politiska ledaren som står högst över sociala konflikter. En av anledningarna som angavs i undersökningen var att Anutin inte hade någon historia av konflikter med någon, pratade lite och inte skyllde på de som skällde på honom.

Några av skälen som anges av väljarna lyder: "Han var en godhjärtad person som bidrog till många liv och potentiellt löste Covid-19-krisen och förbättrade det offentliga hälsosystemet. Han var också snäll mot lokalbefolkningen, mycket skicklig, rik och gillade rika människor.”

Den andra platsen, som svarade för 29.7 procent, var premiärminister Prayut Chan-O'Cha medan den tredje, eller cirka 13.1 procent, var Paetongtarn Shinawatra – ledaren för Pheu Thai Party.

Dessutom, när man frågar om huvudorsaken till social konflikt i Thailand, uppger majoriteten, som står för 66.1 procent, att förtalsrörelsen mot landets högsta institution är den främsta orsaken till konflikten i det thailändska samhället, följt av 53.4 procent av de politiska grupperna. som fick pengar från inflytelserika utlänningar, 41.9 procent av den prodemokratiska rörelsen, 32.0 procent av rörelsen för institutionella reformer, 26.2 procent av militärkuppen 2014 och 23.7 procent av konsolideringen, monopolet på affärer, energi, mat och kommunikationer.

Alla åsikter var väljarnas egna.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.