Det thailändska civiliserade partiets ledare Mongkolkit lämnar in en begäran till ombudsmannen och uppmanar författningsdomstolen att överväga om regeringens beslut om utländsk markägande är konstitutionellt

FOTO: Thaipost

Bangkok -

Mongkolkit Suksintharanon, ledare för det thailändska civiliserade partiet, lämnade måndagen den 31 oktober en begäran till ombudsmannen och uppmanade författningsdomstolen att upphäva regeringsresolutionen som ger utlänningar att inneha markägande för en rai.

Partiledaren uttryckte sin åsikt att han, enligt övervägandet om utländskt markägande i Thailand den 25 oktober, – som en thailändsk medborgare som älskar och vårdar landet, inte höll med om regeringens övervägande eftersom thailändska förfäder hade offrat sitt blod och kött att skydda detta land med sina liv.

Därför hade han lämnat in en begäran till ombudsmannen för att författningsdomstolen skulle överväga huruvida kabinettets beslut stred mot artikel 1 i författningsdomstolen, om att Thailand är ett och odelbart kungarike som är oskiljaktigt.

Dessutom uppmanade begäran också myndigheterna att undersöka om det är grundlagsstridigt att tillåta utlänningar att investera i statsobligationer med maximalt 40 miljoner baht.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.