Thailandsvecka i granskning: Polisen slår en kinesisk-ägd illegal nattklubb i Bangkok, vintern i Thailand börjar och mer

FOTO: Matichon

Här är en titt på toppen NATIONELL berättelser, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, 24 oktober till 31 oktober, med några kommentarer. De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

FOTO: Kaohoo

1. Yannawa District Superintendent togs bort från sin position efter en stor razzia mot kinesiskägd illegal nattklubb i Bangkok i onsdags

Den stora nattklubbsrazzian i Bangkok avslöjade att lokalen drevs olagligt av en kinesisk affärsman under erkännande av distriktspolischefen Thanachot Rerkdee som troddes ha fått mutor från barägaren. Ett hundratal kunder, mestadels kineser, testades också positivt för drogmissbruk. Fallet väckte kritik och kommentarer i thailändska sociala medier angående polisens uppdrag och lagsystemet i Thailand.

Yannawa District Superintendent togs bort från sin position efter en stor razzia mot kinesiskägd illegal nattklubb i Bangkok i onsdags

2. Vintern börjar i Thailand på lördag den 29 oktober, säger den thailändska meteorologiska avdelningen

Det är officiellt att vintern har börjat i lördags med kallare temperaturer i de flesta delar av Thailand. Däremot väntas regn i de södra provinserna. Enligt den thailändska meteorologiska avdelningen förväntas medeltemperaturen vara cirka 20 grader Celsius och den kallaste perioden kommer att vara från december 2022 till januari 2023.

Vintern börjar i Thailand på lördag den 29 oktober, säger den thailändska meteorologiska avdelningen

3. Thailand godkänner officiellt import av cannabis- och hampafrön

Jordbruksdepartementet släppte sitt uttalande i Royal Gazette angående import av cannabis och hampafrön på fredagen under förhållanden. Kort sagt, fröna får inte genetiskt modifieras utan kontaminering och kan importeras till kungariket från vilket land som helst. Ett växtskyddsintyg måste uppvisas tillsammans med fröna vid import och fröna måste genomgå en screeningprocess av institutionens myndigheter.

Thailand godkänner officiellt import av cannabis och hampafrön

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Psst...vill du se mer? Kolla in vår TikTok här

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.