Thailändska bönder kräver ett slut på politiken om cannabis och att anta det slutgiltiga lagförslaget

FOTO: INN News

Bangkok, Thailand -

Framstående lantbruksorganisationer i Thailand och cannabisföretagsledare ber thailändska politiker att stoppa vad de kallar politik kring det försenade slutgiltiga cannabislagförslaget och godkänna lagförslaget.

Prapat Panyachatraksa, ordförande för National Farmers' Council, och Ong-art Panyachatraksa, ägare till Organic Phet Lanna Farma och en partner till RG420 Cannabis Store på Khao San Road i Bangkok släppte sina uttalanden till pressen i går, måndagen den 31 oktober .

Lagförslaget, som skulle ge välbehövliga skäl och regler till cannabisföretagare och bönder, har hållits upp sedan september efter att en koalition av mestadels demokrater och Pheu Thai partimedlemmar röstade för att dra tillbaka den från nuvarande övervägande.

Som ett resultat av detta verkar cannabis för närvarande i en gråzon med nästan inga regler och förordningar. Men enligt Prapat har detta orsakat betydande osäkerhet med företagsägare och bönder som investerar miljarder över hela landet i den framväxande cannabisindustrin.

Prapat och anhängare planerar att skicka in en officiell framställning till parlamentets president Chuan Leekpai och ledare för alla politiska partier onsdagen den 3 november och uppmanar allmänheten att ansluta sig till honom. Uppropet kommer att uppmana ledarna att lägga sina meningsskiljaktigheter åt sidan och godkänna lagförslaget, vilket avslutar vad Prapat kallar politik och hot om att helt förbjuda cannabis i Thailand och göra växten till ett narkotika igen.

Cannabis har avkriminaliserats i Thailand sedan juni, men ständiga konflikter mellan politiska grupper om avkriminaliseringen har orsakat förseningen av den slutliga propositionen.

Vissa grupper, som Pheu Thai, har hotat att försöka återkriminalisera cannabis men Prapat och anhängare av legal cannabis säger att detta drag skulle skada miljontals människor som nu är involverade i den legala cannabisindustrin och kosta uppskattningsvis 50 miljarder baht för ekonomin. Anhängare av att förbjuda cannabis hävdar att det inte är politiskt utan att de gör det för människors hälsa och för att skydda ungdomar.

Pheu Thai anhängare av att förbjuda cannabis övervägde till och med ett förslag om att direkt försöka avveckla Bhumjaithai-partiet, ledd av folkhälsominister Anutin Charnvirakul, men avslutade försöket på en enda dag efter tvåpartisk ilska över flytten. Anutin var den främsta drivkraften bakom avkriminaliseringen av cannabis, ett kärnlöfte för Bhumjaithai-partiet.

Men för närvarande, i brist på fasta regler och regler, är uppskattningsvis 300 plus och snabbt växande apotek, kaféer och cannabisbutiker nu öppna bara i Pattaya och affärerna verkar gå på högvarv på många av dem. Men med avsaknaden av slutgiltiga bestämmelser och hot om att återförbjuda anläggningen kan framtiden gå upp i rök.

FOTO: INN News
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/