Pattaya Cricket Club besegrar Rugby School och slutar tvåa när Alibaba blir mästare i inomhuscricket

  Den sista matchen i inomhusligan hade skjutits upp med en vecka till den 31 oktober med PCC som spelade Rugby School Thailand (RST), vilket i praktiken var en död gummi eftersom Alibaba CC skulle behöva förlora katastrofalt mot SRF och PCC skulle behöva besegra RST med enorma marginaler. Allt mycket osannolikt. Alibaba mot SRF skulle bli den sista matchen i Autumn League, varefter pokalen skulle delas ut.

   RST vann kasten och bestämde sig för att bowla. Amit (12) och Animal (6) öppnade vadden med avsikten att skydda sin wicket och hålla poängen tickande. De gjorde precis det genom att lägga till 25 runs, med hjälp av några extra, utan förlust. Både John Holland och Mark bowlade ekonomiskt men Steve Dunn bowlade nerför bensidan och träffades för 4 gräns 3:or. Habby Singh (3) och Jainish Parikah (18) tog mitten 3 overs med några stora slag men de tappade wickets. Ruperts 2nd Habby fick Habby fångad bakom av Dehann även om Jainish tog revansch genom att slå en 6:a och en no-ball för en 5:a. Chris Lindop kastade en snygg över för bara 7. Mark slogs till 6 av Habby som rycktes med och greps nästa gång boll av Steve Dunn. Jainish föll nästa boll till en annan fångst i djupet och även om 2 gräns 4:or från Habby fick en nettovinst på 21 runs, hade 15 getts bort. Detta lämnade de sista 3 oversna i händerna på Wez (14) och Luke (23). Chris Lindop gick för 13 och John Holland gick för 12 men han lyckades få Wez i djupet när slagmannen slog ut. Steves sista over gick för 21 inklusive en no-ball 7 och några gränser. sålunda hade 41 lagts till i de sista 3 oversna och resultatet slutade på mycket respektabla 87 för 4. 

   Habby öppnade bowlingen mot Rupert (6) och Mark (-4). Habby var något oberäknelig men hade framgång i den första over när John Holland blev tagen bakom av Luke. Animal kastade sina långsamma dibbley dobblers och förmådde John till ett utslag som slukades upp av Jainish på långa vägar. Amit slog 3:anrd över och begränsade RST:s framsteg till föga imponerande 13 men det blev värre. I mitten 3 under passet, kastades Steve Dunn (6) första bollen av Wez och fångades fyra bollar senare av en utmärkt fångst längs bensidan av Luke och RST hade det kämpigt. Jainish gick för 13 när RST slog tillbaka några runs. Sedan gick Amit, som utan framgång bytt till bowling över wicket, tillbaka för att runda wicket och bowlade Dehann (-2) två gånger i fyra bollar, vilket lämnade RST på 29 för 6 och 15 runs bakom. Chris Lindop (8) och Mark (9) möttes för de sista 3 oversna och gjorde bra löpningar plus bredor från Habby, men det skulle aldrig räcka. Wez slog finalen över för bara 4 runs och bowlade Chris för gott mått för att slutföra RST:s innings med 52 för 7 och en övertygande vinst för PCC som tog 2nd plats i ligan.

   I den sista matchen av tävlingen gjorde Alibaba 96 för 4 medan SRF-wickets ramlade som höstlöv för att sluta på 59 för 9 i en väldigt sansad match. Detta säkrade Alibabas position i 1st plats i mästerskapet och de tilldelades pokalen. 

P W L Poäng
alibaba 6 5 1 133
PCC 6 4 2 109
RST 6 2 4 84
FRS 6 1 5 63

 

   Bangkok Cricket League BCL 2022-23 säsongsmatcher skulle börja den 30 oktober men har blivit försenade till 15 januari 2023 på grund av en allvarlig brist på mark, med Pattana Sports Resort (PSR), Horse Shoe Point (HSP) och Asian Institute of Technology (AIT) är otillgänglig. Banglamung-lagen kommer att bestå av PCC och Asian Stars CC (ASCC) i BCL A-divisionen, medan Alibaba CC (ACC) har anslutit sig till B-divisionen. 

   Om någon vill engagera sig i cricket antingen som spelare eller supporter får ni gärna kontakta klubben via Facebook eller deras webbsida, www.pattayacricketclub.com 

  

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/