Phukets turistledare vill ha billigare inrikesflyg för att hjälpa turismen

Phuket, Thailand-

Turismledare i Phuket har pratat med den thailändska regeringen och flygbolagschefer för att försöka hitta lösningar på vad de säger är dyra inrikesflyg.

Enligt Mr. Poomkit Raktae Ngam, ordförande för Advisory Board för Phuket Tourism Business Association, är turismledare ganska nöjda med en återhämtning av internationell turism och utländska turister, särskilt från Ryssland, Indien, Malaysia, Australien och andra närliggande län.

Phuket Express skrev tidigare idag om förutsägelser om snabbt ökande rysk turism men Poomkits största bekymmer är inhemsk turism, inte internationell.

Enligt Poomkit har hotell nära stränderna haft mycket stark beläggning, medan hotell längre bort har varit stabila men har utrymme att förbättra. Ett hinder är att inrikesflyg i Thailand förblir dyra ur turistföretagens perspektiv och att om överenskommelser gjordes om kampanjer eller specialerbjudanden för att sänka priset skulle fler inhemska turister besöka.

Poomkit och andra turistföretagare har träffat relevanta flygbolag och thailändska ledare för att försöka hitta lösningar på problemet, även om Poomkit medger att han förstår de svårigheter flygbolagen har på grund av höga bränslepriser och vissa marknader som ännu inte är helt öppna för flyg eller visningar. långsammare återhämtning, som Kina och Amerika.

Poomkit säger att relevanta beslutsfattare hoppas kunna göra några framsteg innan julsäsongen är helt igång om bara några veckor.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Phuket Express, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.