Fjorton provinser i södra Thailand drabbas av översvämningar medan svalt väder kvarstår i norr

Thailand -

Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) rapporterar att fjorton provinser i södra Thailand lider av översvämningar medan temperaturen i norra Thailand har sjunkit.

DDPM rapporterar att en sydvästmonsun har täckt Andamansjön och Thailandbukten och orsakat kraftigt regn och översvämningar. Högtryck har täckt norra delen av Thailand sedan förra månaden.

Fjorton provinser lider fortfarande av översvämningar och påverkar totalt 180,442 XNUMX familjer. Samtidigt har vattennivåerna fortsatt att sjunka.

Narathiwat har utropats som ett översvämningskatastrofområde. Många lokala broar har förstörts av översvämningarna. Myndigheter har hjälpt lokalbefolkningen att installera tillfälliga broar.

I norra delen av Thailand har vädret sjunkit upp till två grader Celsius på morgnarna med lätt dimma.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Pattaya, Chonburi och Phuket, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.