Öppettiderna för barer, gallerior och många andra platser kan krympas för att spara elektricitet, enligt det thailändska energiministeriet

Nationellt —

Det thailändska energiministeriet strävar efter att kraftfullt beordra en elbesparande kampanj för hushåll och företag som köpcentra, bensinstationer eller nattliv, för att bekämpa de stigande priserna på flytande naturgas (LNG) som används i nationell kraftproduktion.

LNG-priserna kan fortsätta att stiga under vintern på grund av det rysk-ukrainska kriget, bahtens depreciering och högre efterfrågan på energi i Europa, säger Kulit Sombatsir, ständig sekreterare för energiministeriet.

Om LNG-priserna klättrar till 50 USD per metrisk miljon brittisk termisk enhet (MMBTU) i mer än två veckor i följd, kommer elbesparingskampanjen, som vanligtvis antas frivilligt av människor, att göras obligatorisk, sade Kulit.

Flytten godkändes på måndagen av National Energy Policy Council (NEPC) som leds av premiärminister general Prayut Chan-o-cha.

Om de frivilliga åtgärderna blir ett mandat kan företag som köpcentra, bensinstationer, barer eller nattklubbar uppmanas att stänga tidigt, även om de exakta tiderna eller platserna ännu inte har meddelats.

Denna åtgärd tillämpas även på onödig belysning, såsom stora upplysta skyltar, samt luftkonditionering i byggnader som kan behöva justeras till 27 grader Celsius.

De möjliga reducerade öppettiderna för nattlivsställen har redan väckt en invändning från Thanakorn Kuptajit, en rådgivare till Thai Alcoholic Beverage Business Association, som sa att denna åtgärd snarare skulle undergräva återhämtningen av ekonomin eftersom Thailand är under högsäsong och vara extremt impopulär med turister.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.