Golf: Kusuma tar ledningen trots ovana vid Pattaya Country Club

Trefaldig professionell tourvinnare Kusuma Meechai tog en ledning över EPSON Tour-rookien Jaravee Boonchant och Mind Muangkhumsakul efter den inledande omgången av Bt2.5 miljoner BtXNUMX miljoner SAT-TWT Open Road to World Ranking på Pattaya Country Club i Chonburi på tisdagen.

27-åringen från Prachinburi framhävde sin runda med en örn på par 5 hål nr 3, fyra birdies mot en ensam bogey den 12 för att starta sin kampanj i den nionde TWT-Open med en 67 på par 72 6,542 XNUMX- gårdslandskap.

"Kursen är ganska utmanande den här veckan. Greenen är ganska tuff och vindarna är ganska starka”, sa Kusuma vars bästa försök på TWT var delad tvåa i den 6:e banan på Panorama Golf and Country Club i Nakhon Ratchasim i augusti.

"Jag är ganska nöjd med hur jag spelade på det tredje hålet. Jag slog 156 yards från stiftet, och även om jag inte träffade greenen i mitt nästa slag, slog jag in för en örn, tillade Kusuma som ännu inte har firat en krona sedan segern i det thailändska LPGA-evenemanget 2019.

"Jag har inga höga förväntningar den här veckan, om jag ska vara ärlig. Jag har aldrig spelat på den här banan och det är ganska knepigt, speciellt på green. Jag måste vara försiktig, sa Kusuma, en engångsvinnare av China LPGA-evenemanget i Wuhan redan 2013.

Tjugotreårige Jaravee, som vann det säsongsavslutande EPSON Tour Championship i Florida förra månaden, studsade tillbaka från en långsam start för att skjuta sex birdies, fem efter vändningen, mot två bogeys för 68.

"Jag träffade inte greenerna mycket, men jag lyckades komma med några bra slag upp och ner och gjorde flera birdies på de bakre nio", sa Jaravee som använder den här turneringen för att forma upp sitt spel inför LPGA-kvalificeringen händelse i USA.

– Banan är ganska lång med mycket vind. Det finns många backar på greenerna som är ganska knepiga. Min plan är att ge mig själv så många möjligheter jag kan och satsa på birdies”, sa den lovande thailändskan och tillade att hennes erfarenhet av EPSON Tour har gynnat hennes spel.

”Jag har lärt mig att ha tålamod under kursen. Även jag började med en bogey, jag försökte lugna ner mig och kämpade mig tillbaka, säger Jaravee. Hennes omgång av 68 uppnåddes också av Mind som hade sex birdies och två bogeys.

Ett skott bakom på 69 var Nemittra Juntanaket och Phannarai Meesom-us.

Patcharajutar Kongkraphan som har dikterat fem inhemska titlar den här säsongen öppnade med 70, tre skott bakom ledningen.

Den nionde SAT-TWT Open arrangeras av Thailand Women's Professional Golf Association (Thai WPGA). Det kommer att slutföras i ett tredagars slagspelsformat. Efter 36 hål kommer de 60 bästa och oavgjort att gå vidare till den sista rundan där de kommer att slåss om vinnarens prispengar på 367,500 XNUMX Bt.

SAT-TWT Open Road to World Ranking sponsras av Thailands Sports Authority, National Sports Development Fund, Siam Commercial Bank, P Overseas Steal (Public Company Limited), TDC Steel Group Co., Ltd. och Pattaya Country Club. Fans kan komma ikapp med nyhetsuppdateringar på ThaiWPGA Facebook Fanpage eller på www.thaiwpga.com. Livebevakning kan följas på ThaiWPGA Facebook Fanpage torsdagen den 10 november från klockan 8 och framåt.

----------

Thai Women's Professional Golf Association bildades med målet att stödja och främja thailändska kvinnors golfaktiviteter. Föreningen siktar på att organisera en lokal tour med världsrankade poäng inom en snar framtid som kommer att bana väg för thailändska golfare till den internationella arenan. Dessutom kan thailändska damgolfare använda touren för att utveckla sina färdigheter för att möta den universella standarden. Dessutom kan spelare på medelhög nivå få erfarenhet från Challenger-turer som kan hjälpa till att producera nya generationers spelare och samtidigt utveckla golfens mänskliga resurser och systematisk golforganisation lokalt.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/