Thai Immigration Bureau lanserar onlinevisumförlängning med start i Bangkok

Thailand -

  Thailands immigrationsbyrå har officiellt lanserat en onlinevisumförlängning för utlänningar som de säger bara kommer att ta cirka tre minuter.

Immigration Bureau rapporterade i går (8 novemberth) att general Dumrongsak Kittiprapas, generalkommissionär för den kungliga thailändska polisen officiellt har lanserat "e-förlängningen" eller elektronikförlängningen av tillfällig vistelse i kungariket för första gången i Thailand.

General Dumrongsak förklarade, "Det finns mer än 200,000 XNUMX utlänningar som förlänger sina visum varje år. De tog upp till två timmar i den normala processen på ett immigrationscenter.”

"E-förlängningen är en uppgraderad process där utlänningar tillämpar sin begäran och betalar för förlängningen online innan de möter immigrationstjänstemän för att verifiera identiteten. Efter det kommer de att få visumklistermärken inom tre minuter”, tillade general Dumrongsak.

”Vi har först testat onlinesystemet från den 10 oktoberth i år för utlänningar som bor i Bangkok baserat på 12 kategorier som är:

 1. Turism
 2. Allmän skollärare
 3. Går i en allmän skola
 4. Tjänstgöring i en statlig myndighet
 5. Tillbaka till ett land för thailändska medborgare
 6. Boendes familjer
 7. Presse
 8. Utbildare och forskare för en statlig myndighet
 9. Maskininstallation och reparationer
 10. Medicinska specialister
 11. Stationerad fordonsförare
 12. Ambassadcertifierad och efterfrågad

Herr Kaushik Ghosh, regional chef för Australien-Asien på VFS Global sa: "Detta är en bekväm plattform som förbättrar upplevelsen för besökare som behöver förlänga sin vistelse i Thailand."

Utlänningar kan ansöka om förlängning av vistelsen online på Thaiextension.vfsevisa.com.

I den första fasen kan utlänningar få ett visumdekal från Immigration Division 1, på Government Complex Chaeng Wattana, Building B, Lak Si District i Bangkok. Immigration Bureau förväntar sig att utöka tjänsten till att täcka alla områden i landet men släppte ingen tidsram.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Pattaya, Chonburi och Phuket, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.