Beväpnad guldrånare sveper smycken värda en miljon baht från guldbutiken i Pattaya

Pattaya —

En pistolbeväpnad rånare rånade en guldbutik i Pattaya och sopade guldsmycken till ett värde av en miljon baht innan han flydde.

Det skrämmande ögonblicket fångades på CCTV-filmer igår, den 9 november, när den misstänkte gick in i Aurora Gold Shop i Tesco Lotus i södra Pattaya och hotade butikspersonal med pistolhot att lägga guldhalsband i sin ryggsäck.

Den misstänkte var cirka 160–170 cm lång och bar hatt, långa svarta byxor och en svart långärmad skjorta med ljusa orangea linjer, enligt CCTV-filmer.

Han visade ett papper klottrat med hans krav för den kvinnliga personalen; personalen var dock tveksam, så han gick bakom disken, sopade två brickor med guldsmycken och flydde från butiken. Lyckligtvis kom ingen till skada, enligt personalen.

Den misstänkte hoppade upp på sin svarta Honda Wave-motorcykel och flydde, Pol. Generallöjtnant Itthipol Ittisarn-ronnachai sa. Han hade instruerat relevanta poliser att undersöka CCTV-bilder, samla in den misstänktes fingeravtryck och kontrollera kriminalregistren i området för att identifiera den misstänkte.

Butikspersonalen berättade för polisen att den misstänkte skrev på sitt papper, "Jag har problem. Min mamma är mycket sjuk." Personalen märkte också att den misstänkte gick framför butiken innan han begick rånet, men de förväntade sig inte att den misstänkte var en rånare.

Alla stulna värdesaker inkluderade sex tre-baht-vikts guldhalsband och åtta två-baht-vikt guldhalsband värda en miljon baht totalt.

Butiksanställda förhörs på Pattayas polisstation, medan polisen jagar efter den misstänkte.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.