Golf: "Queen" Pannarai Reigns Throne vid 9:e TWT-SAT Open i Pattaya

Pattaya-

Unfancied Pannarai Meesom-us överträffade EPSON Tour-spelaren Pavarisa Yoktuan och tog sin första karriärtitel efter en slagseger i Bt2.5 miljoner SAT-TWT Open "Road to World Ranking" på Pattaya Country Club på torsdagen.

Efter att ha startat tee-off-hålet fyra skott bakom ledaren Pavarisa Yuktuan och Jaravee Boonchant som tillsammans övernattade, båda aktiva på EPSON Tour, gick 19-åringen igenom 15 hål med sex birdies utan bogey. Och även om hon begick sitt första misstag den 16:e, återhämtade hon sig och sköt sin sjunde birdie för dagen på det sista hålet för en runda på 66, vilket förde henne till titeln på sex under-par-210.

"Jag var överväldigad över att äntligen ha en egen titel. Faktum är att jag inte kände mig säker i början men jag försökte lugna ner mig och kontrollera mitt järn och putter bättre”, sa den 18-åriga tjejen från Chonburi som fick sin karriärs största check på Bt367,500 XNUMX, två år efter att ha blivit professionell.

Förra året var Pannarai, eller "Queen" som hennes familj kallade, nära att vinna en titel i Thailand Mixed senast i Cha-Am, bara för att förlora ett spikrak slutspel mot tonåringen Ramil Saelim.

"Efter den förlusten visste jag att jag kunde vinna en turnering. Men för att vara ärlig så var det ett ganska nervkittlande ögonblick den 16:e eftersom jag var så nervös. Jag vågade inte titta på resultattavlan, och jag försökte bara vara tuff där ute, säger Pannarai som lät Ekkarak Pimpiset, en caddie av den thailändska levande legenden Prayad Makrsaeng, bära väskan åt henne den här veckan.

"Jag måste tacka honom för att han alltid höll mig kall när jag var spänd. Jag vill också tacka mina föräldrar för deras stöd. Jag tillägnar den här titeln till dem”, tillade tonåringen vars nästa plan är att tävla i Taiwan LPGA Q-School senare denna månad.

Pavarisa bytte tre birdies med tre bogeys på de första nio. Hon slog in i striden igen med ytterligare en birdie på 10:e hålet men en dubbel bogey på det efterföljande hålet sköt tillbaka hennes två slag. Ytterligare två birdies såg henne närma sig med 71 och totalt fem under-par-211. Hon fick nöja sig med den ensamma andraplatsen och andraplatsens prissumma på 223,440 XNUMX Bt. Hon vann också Sportsmanship Award, framröstad av medspelare.

Första omgångens ledare Kusuma Meechai, efter 72, följde ett skott bakom på 212 medan Jaravee och Mind Muangkhumsakul var delade på fjärde plats, vardera med 213.

Bästa amatörtiteln gick till Alisa Inprasit som kvitterade på delad 16:e plats på 223.

Den nionde SAT-TWT Open arrangeras av Thailand Women's Professional Golf Association (Thai WPGA). Den har ett tredagars slagspelsformat. Efter 36 hål kommer de 60 bästa och oavgjort att gå vidare till den sista rundan där de kommer att slåss om vinnarens prispengar på 367,500 XNUMX Bt.

SAT-TWT Open Road to World Ranking sponsras av Thailands Sports Authority, National Sports Development Fund, Siam Commercial Bank, P Overseas Steal (Public Company Limited), TDC Steel Group Co., Ltd. och Pattaya Country Club. Fans kan komma ikapp med nyhetsuppdateringar på ThaiWPGA Facebook Fanpage eller på www.thaiwpga.com.

----------

Thai Women's Professional Golf Association bildades med målet att stödja och främja thailändska kvinnors golfaktiviteter. Föreningen siktar på att organisera en lokal tour med världsrankade poäng inom en snar framtid som kommer att bana väg för thailändska golfare till den internationella arenan. Dessutom kan thailändska damgolfare använda touren för att utveckla sina färdigheter för att möta den universella standarden. Dessutom kan spelare på medelhög nivå få erfarenhet från Challenger-turer som kan hjälpa till att producera nya generationers spelare och samtidigt utveckla golfens mänskliga resurser och systematisk golforganisation lokalt.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/