Pattaya förbereder sig för att välkomna besökare under APEC-toppmötets helgdagar

Pattaya —

Pattaya City gör sig redo för en tillströmning av besökare under toppmötet för Asien-Stillahavsområdet Economic Cooperation (APEC) speciella helgdagar.

Den thailändska regeringen har förklarat 16-18 november under APEC-toppmötet som speciella helgdagar i Bangkok, Nonthaburi och Samut Prakan.

I grund och botten innebär detta en femdagars semesterhelg för många i och runt Bangkok och de som försöker ta sig ut ur storstaden när världens ledare konvergerar till Bangkok. Lokala hotellledare i Pattaya har redan rapporterat en stark efterfrågan på hotellrum över hela Pattaya under semesterperioden.

Pattaya City förbereder turistattraktioner som Koh Larn och Nong Nooch Tropical Garden för att välkomna besökare i väntan på en stor mängd besökare under denna period.

För att välkomna besökare lanserar Noong Nooch Tropical Garden en köp-en-få-en-biljettkampanj för thailändska medborgare. Besökarna kan se elefantshower som kommer att spelas två gånger om dagen för endast 100 baht samt ta en lugn promenad ner i blomsterträdgården.

Besökarna förväntas öka, så Pattaya-tjänstemän varnar förare för trafikstockningar i många områden. Det förväntas också bli ökad säkerhet under APEC med särskilt fokus på nöjesställen och illegala droger och vapen. Polisen i Pattaya ökar också säkerheten i området, inklusive på lokala stränder som har blivit populära tillhållsområden för thailändska ungdomar på natten.

Det finns inga APEC-möten i Pattaya och inga världsledare förväntas komma till området för en semester, men tiotusentals Bangkokbor med fem lediga dagar kommer definitivt att göra det så våra läsare bör förbereda sig för en mycket hektisk vecka!

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.