Aktivister motsätter sig förslaget att nöjesställen ska tillåtas att lagligt öppna protester i Bangkok

Thailand -

Life Quantity Development Network är emot att utöka nöjesställenas öppettider även i turistområden.

Vår tidigare historia:

Operatörer av nöjesställen skickade in ett brev till den thailändska regeringen och bad om att lagligt öppna sina lokaler fram till klockan 4 och att avbryta förbudet mot försäljning av alkohol på eftermiddagen klockan 2-5.

Gruppen var närvarande nära det thailändska regeringshuset idag (11 novemberth) och leddes av Krueamas Srijan. Ett brev skickades till premiärministern angående motståndet mot ett förslag om att nöjesställenas öppettider ska förlängas till 4:00. Till oppositionen anslöt sig överlevande och offrets familjer och vänner från rattfylleriolyckor.

Gruppen säger att de vill minska trafikolyckorna och stödja en kampanj för strängare alkoholregler. Thailändsk trafikolycksstatistik visar att rattfylleri är huvudfaktorn för dödsfall i trafiken där antalet inte går att kontrollera, sa demonstranterna

Förlängningar av nöjesställenas öppettider kommer att påverka livskvaliteten och skapa sociala problem samt öka mer arbete för medicinsk personal, hävdade gruppen.

Gruppen har också uppmanat regeringen att prata med offer och deras familjer från rattfylleri. Många familjer splittrades, kvinnor överfölls och barn övergavs. Gruppen uppgav att det inte var värt att försöka tjäna mer pengar på vad de kallade berusade turister inte var värt de möjliga medicinska och sociala problem som stängningar klockan 4 skulle orsaka.

Det fanns inget omedelbart svar från den thailändska regeringen på framställningen, men Thailands turistmyndighet kommer att officiellt presentera förslaget att förlänga timmar åtminstone i utländska turistområden som Pattaya och Phuket nästa vecka.

Thailands turistmyndighet (TAT) och företagare inom nattlivs- och nöjesbranschen har fortsatt att samla sig för senare stängningstider och säger att turister på semester inte vill åka hem klockan 2 och presenterar olika studier som visar att nattklubbarna var mest lönsamma mellan kl. 2:4 till XNUMX:XNUMX, enligt deras uppgifter. De har också hävdat att den stora majoriteten av turisterna inte kör på semester och tar taxi hem, vilket minskar riskerna för rattfylleri i utländska turistområden.

TAT-studierna granskades inte av The Pattaya News.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.