Domstolen avvisar fallet med "Long Joo" för att ha beordrat mordet på Pattaya taximotorcykelförare

FILFOTO

Pattaya, Thailand –

Den thailändska brottmålsdomstolen har avfärdat fallet med ‘Long Joo’, den så kallade "spelkungen av öst" som märkts av vissa thailändska medier, på grund av att den påstås ligga bakom en order om att mörda en Pattaya-taximotorcykelförare. Under tiden riskerar den faktiske beväpnade mannen livstids fängelse.

Våra tidigare berättelser:

En motorcykeltaxichaufför sköts ihjäl efter att ha tappat sin passagerare i södra Pattaya för två år sedan.

Två misstänkta som anklagas för att ha skjutit en 47-årig motorcykeltaxichaufför i Pattaya, vilket ledde till hans död, har enligt uppgift gripits i Bangsaen.

Somchai "Long Joo" Jutikitdecha, av vissa i thailändska medier kallad "spelkungen i öst", greps i sitt hus i Mueang-distriktet i Rayong-provinsen efter en utökad utredning av beslagtagandet av hundratals illegala spelmaskiner.

En framstående Rayong-figur, ibland kallad östens spelgudfader i thailändska medier, som påstås vara djupt involverad i illegalt spelande, greps anklagad för att ha legat bakom en beordrad påkörning av en Pattaya-taximotorcykelförare.

Nu till uppdateringen:

Igår (10 novemberth) vid brottmålsdomstolen i Bangkok har domstolen läst domen.

Somchai "Long Joo" Jutikitdecha, 56, från Rayong, har konsekvent förnekat alla anklagelser om att ha beordrat mordet och förklarat att han är oskyldig till alla anklagelser. Vittnen och bevis i anklagelsen mot Somchai är svaga och inte tillräckligt för en fällande dom, sa domstolen, så därför har den thailändska brottmålsdomstolen avfärdat anklagelserna mot Somchai för att ha beordrat mordet.

Somchai har ålagts en häktningsorder under en normal överklagandeperiod för åklagaren. Hans advokat lämnade in en begäran om 500,000 XNUMX baht i borgen för Somchais tillfälliga frigivning. Domstolen har godkänt borgen och Somchai lämnade omedelbart domstolen.

Beväpnade mannen, Mr. Manas Imnam, 41, från Chonburi, har erkänt alla anklagelser mot honom. Rätten dömde honom skyldig och gav honom dödsdomen. Manas har dock tillhandahållit ett gott samarbete i fallet enligt den thailändska brottsdomstolen och som ett resultat av detta har hans straff sänkts till livstids fängelse. Dessutom måste Manas betala en ersättning på 2,053,800 17 XNUMX baht med fem procent av ränta varje år från och med den XNUMX junith, 2021 till offrets anhöriga.

Long Joo förblir fri mot borgen medan åklagarmyndigheten överväger att överklaga de avskrivna anklagelserna.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.