Mer än 57,000 XNUMX passagerare anlände till Suvarnabhumi flygplats i går

FOTO: Yahya

Thailand -

Mer än 57,000 XNUMX internationella passagerare anlände till Suvarnabhumi flygplats i går, bekräftat av immigrationstjänstemän.

Immigrationsbyråns talesman, generalmajor Choengron Rimphadee bekräftade i går (10 november)th) den där tHär anlände cirka 25 internationella flyg till Suvarnabhumi flygplats med cirka 57,000 49,000 passagerare. Av dessa var XNUMX XNUMX utlänningar.

Detta närmar sig samma genomsnittliga siffror före Covid-19 som var cirka 60,000 3,000 personer om dagen. Under denna tid anländer det upp till 3,500 XNUMX passagerare till flygplatsen per timme. Immigrationstjänstemän kan kontrollera sina pass hos XNUMX XNUMX personer på en halvtimme. Immigration uppgav att de fortfarande kan klara sig utan att passagerare behöver vänta utanför det huvudsakliga immigrationsområdet.

TPN noterar dock att många klagomål har dykt upp online från turister som anländer om att de personligen tyckte att ankomstprocessen var hektisk och trång, beroende på tidpunkten på ankomstdagen.

Immigrationen har dock skyllt de flesta problem på flygbolag eller språk- och kommunikationsfrågor med turister från vissa länder och inte deras egen personal eller bearbetning.

Som ett resultat av den senaste avsevärt ökad trafik på Suvarnabhumi har många turistföretagsledare uppmanat sociala medier för ett samarbete mellan alla relevanta inblandade byråer för att säkerställa att det inte finns några ytterligare vägspärrar och problem eftersom saker och ting bara förväntas bli livligare som den första högsäsongen sedan dess. 2019 närmar sig i Thailand.

På grund av covid-19-pandemin stängdes gränserna till stor del i Thailand minus karantäner i cirka två år. För bara flera månader sedan lyfte Thailand helt och hållet alla Covid-restriktioner, tester, karantän, pappersarbete och andra potentiella hinder för turismens återhämtning. Som ett resultat har turister, särskilt från Indien, Malaysia, Ryssland och Singapore, återvänt till Thailand i stort antal.

Bekymmer kvarstår dock för att säkerställa att bearbetningen och det första intrycket av en turist till Thailand efter en potentiellt lång flygning är positiv, noterar TPN.

Thai Immigration har uppgett till pressen att de lyssnar på alla parters åsikter och gör lämpliga justeringar efter behov.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Pattaya, Chonburi och Phuket, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.