Läsare Talkback Thailand Resultat: Bör utlänningar tillåtas äga mark i Thailand och under vilka förhållanden?

Följande är vår exklusiva veckofunktion där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och sedan ger dig en vecka på dig att svara på den på våra olika kanaler, och sammanställer en mängd olika svar och åsikter att presentera för dig, våra uppskattade läsare. Här är resultaten från vår senaste fråga...

Förra veckan, vi frågade dig följande:

Ska utlänningar få äga mark i Thailand och under vilka förutsättningar?

Lite sammanhang kring denna fråga:

Klicka på artikeln nedan för att lära dig mer om detta:

Förslaget om ägande av utländsk mark kan avbrytas om thailändarna inte håller med, säger inrikesministern

Här är vad ni, våra läsare, hade att säga när våra redaktörer valde ut några av de mest olika svaren för att lyfta fram olika synpunkter. Uppenbarligen, wJag kan inte lägga upp allas åsikter här så vi valde en mängd olika åsikter. Synpunkterna och uttalandena nedan är läsarens egna och återspeglar kanske inte TPN-medias. Det har gjorts mindre ändringar endast för stavning och grammatik:

-=-=-=-=-=-=-=–==-=

Uppriktigt sagt tycker jag att de negativa kommentarerna från många thailändare i denna fråga är oinformerade, egoistiska och orealistiska, och en hel del skrämselpropaganda. Thailändare har lagligen rätt att äga mark i många västländer inklusive mitt hemland, Australien. Faktum är att många redan gör det, inklusive thailändska politiker, regeringstjänstemän och ledande thailändska affärsmän och deras familjer. Om thailändare inte fick äga mark i andra länder skulle jag kanske förstå men så är inte fallet. Jag har bott och arbetat i kungariket i 32 år. Jag har en thailändsk fru och två barn födda här. Min affärspartner och jag har investerat cirka 150 miljoner baht i det här landet och vi har ibland anställt upp till 700 thailändare i vår fabrik som exporterar det mesta av vår produktion vilket ger välbehövliga inkomster och utländsk valuta till Thailand. Säkert som en lojal bidragsgivare till Thailands ekonomi i många år, borde jag ha rätt att äga upp till säg 1 rai bostadsmark för min fru och familj och andra familjemedlemmar som vi stöder för att njuta av detta underbara land som husägare och thailändare skattebetalare.

-=-=-=-=-==-=-=-=

Jeff-I internationella relationer och fördrag bör principen om ömsesidighet som gynnar, förmåner eller påföljder som beviljas av en stat till medborgare eller juridiska personer i en annan, återlämnas in natura.

-=-=-=-==-=-=-=-

John B-Dum fråga men anses en lägenhetsenhet vara mark? Om utlänningar inte får köpa mark i Thailand, skulle det betyda att de inte kunde köpa en villa eftersom de måste köpa marken som villan ligger på?

-=-=-=-=-=-=-=-==

Steve CI kunde inte bry sig mindre

-=-=-=-=–=-=-=-=-

Keith S-Gutted... Jag är säker på att utlänningar stod i kö i tusentals för att få upp 40 miljoner baht för en rai mark... gör ett nytt försök.

-=-=-=-=-=-=-=-=-

Rich B-I min farfars dagar fick han äga ett hus i Australien endast under förutsättning att han tog med oanvänd mark så att området/landet kunde utvecklas och blomstra, den planen verkade fungera för Aus.

-=-==-=-=-=-=-=

Jason B-Foreigners har ingen rätt att köpa mark där det är inte deras land

-=-=-=-=-=-=–=

Chris W-Samma regel/lag bör återgäldas i andra län ...

-=-=-=-=-=-=-=-

Gerhard S-Enkel lösning Thailändare ska inte få köpa mark någonstans i världen och ingen utlänning kan köpa mark i Thailand. Lätt.

-=-=-=-=-=-=–=

Mark S-Så många sätt runt det att de lika gärna kan göra det lagligt

-=-==-=-=-=-=-=-

Martin S-Nu förbjuder thailändska medborgare att äga egendom i västländer.

-=-=-=-=-=-=-=-

Bannon R-Jag skulle älska att köpa en poolvilla, men jag har inte 40 miljoner baht liggandes.

–=-=-=-=-=-=-=

Andrew W-Det verkar för mig att de håller på att bli vansinniga över ett förslag som är oattraktivt för de flesta utlänningar. Jag är säker på att det kommer att finnas några kinesiska tjänstemän som vill tvätta sina pengar och ha någonstans att gå utanför Kina när de faller i unåde hos KKP, men för de flesta ärligt talat (relativt!) rika människor gör köpvillkoren till en Alternativet "Nej tack".

-=-=-=–=-=-=-=-

Rob W-Thais kan äga mark i USA. Jag skulle älska att köpa ett hus i Thailand, och lagligt äga marken under det, och känna mig trygg i min investering. Hur kan en utlänning känna sig helt säker när han köper ett hus i Thailand, när "markägaren" (som du inte ens känner) kan följa med och sparka ut dig? Eller förstår jag inte reglerna helt?

-=-=-=-=-=-=-=

Dietmar-Vem skulle vara dum nog att investera sina surt förvärvade pengar när de kan "avbokas" så lätt?

-=-==-=-=-=-=-

 

 

Fick du inte chansen att höra av dig? Berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. Ha en bra vecka så ses vi snart!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/