Säljare av marijuana i Pattaya attackerar indiska turister för att de sitter i kundsäten utan att betala och påstådd skada på produkten

Pattaya —

Arga Pattaya-marijuanasäljare ska ha attackerat en grupp om tre indiska turister efter att de enligt uppgift satt på kundsäten utan att betala.

Den bisarra våldsamma konfrontationen ägde rum på Pattaya Walking Street i södra Pattaya idag, den 14 november. Klockan 3 kallades turistpolisen för att stoppa ett slagsmål mellan en grupp thailändska marijuanaförsäljare och en grupp på tre indiska turister, som bröt ut bland flera oskyldiga fotgängare i morse.

Till slut lyckades poliser stoppa bråket. Två indiska turister fick skall- och ansiktsskador och fördes till ett lokalt sjukhus. Ingen av cannabisförsäljarnas eller turisternas namn avslöjades för pressen.

En oidentifierad cannabisförsäljare hävdade till The Pattaya News att de indiska turisterna, efter att ha köpt glass från andra stånd, kom för att sitta på sin butiks stolar för kunder utan tillstånd eller betalning. Turisterna verkade också berusade, enligt försäljaren, och slog av misstag ner cannabisförsäljningstabellerna, skadade produkten, vilket ledde till ett verbalt bråk och sedan fysiskt våld.

Säljaren lade till att hans vän och medarbetare bad om 90,000 XNUMX baht från de indiska turisterna i kompensation för skadorna på bord och cannabisprodukter och det var då situationen eskalerade till en fysisk konfrontation.

Under tiden berättade en icke namngiven kvinna som följde med turisterna till The Pattaya News sin sida av historien. Enligt henne satt turisterna på försäljarnas stolar, vilket hon sa utlöste försäljarna. De arga försäljarna slog sedan sönder turisternas huvuden med glasflaskor. Kvinnan nämnde dock inte om turisterna förstörde säljarnas egendom eller inte.

En försäljare och tre turister kallades för att avge sina uttalanden på Pattayas polisstation i morse, den 14 november, för att vara rättvisa för båda sidor.

Det lämnades ingen omedelbar frigivning från thailändsk polis om resultatet av kallelsen.

Cannabis är för närvarande avkriminaliserat i Thailand, noterar TPN, men thailändska politiker fortsätter att debattera lagar och förordningar.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.