Thailand vecka i granskning: Förslaget om utländskt markägande har dragits tillbaka, Thailand är värd för APEC 2022 och mer

Här är en titt på toppen NATIONELL berättelser, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 7 november till söndagen den 13 november. De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

1. Den thailändska regeringen har godkänt att dra tillbaka förslaget om utländskt markägande för vidare studier och allmänna åsikter i framtiden.

Regeringens talesperson Anucha Burapachaisri sa att tillbakadragandet är med alternativ för att eventuellt återföra det i andra former efter studier och allmänna åsikter i framtiden.

2. Thailands immigrationsbyrå har officiellt lanserat en onlinevisumförlängning för utlänningar som de säger bara kommer att ta cirka tre minuter.

I den första fasen kan utlänningar få ett visumdekal från Immigration Division 1, på Government Complex Chaeng Wattana, Building B, Lak Si District i Bangkok.

3. National Broadcasting and Telecommunication Commission (NBTC) har godkänt 600 miljoner baht för rätten att sända fotbolls-VM 2022 för tittare i Thailand att se gratis.

TPN noterar att den ursprungliga informationen från VM sa att rättigheterna skulle vara 1.2 miljarder och det är oklart var resten av budgeten skulle komma ifrån eller om det tidigare angivna beloppet justerades, diskonterades eller var felaktigt.

4. En ny förordning för att kontrollera användningen av cannabisblommor har utfärdats för medicinska och industriella ändamål.

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul uppgav att de skärpta reglerna redan fanns i ett länge försenat utkast till lagförslag som har kämpats om av politiker i den thailändska regeringen.

5. Thailand har erkänts som världsledande i hanteringen av covid-19-pandemin av Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesu, generaldirektör för Världshälsoorganisationen (WHO).

WHO informerade att Thailand har varit avgörande som ett av de första länderna globalt och det allra första landet i regionen Sydostasien att pilotera UHPR-initiativet för folkhälso-nödsituationer och dess hantering av covid-19-krisen.

6. Thailand, officiell värd för APEC-toppmötet 2022, tillkännagav sin beredskap att stå värd för det 29:e Asien-Stillahavsområdet Economic Cooperation (APEC), som kommer att äga rum den 18:e och 19:e november 2022 i Bangkok, fem dagar från den 13:e november.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Pattaya, Chonburi och Phuket, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.