UPPDATERING: Chonburi högt uppsatt polis anklagas för att ha bytt misstänkta med syndabockar i skjutningsfallet med poolvilla, säger Big Joke

Chonburi —

Chonburis provinspolischef har förflyttats till en inaktiv post och åtalad för att ha bytt ut de verkliga misstänkta med syndabockar i ett skjutningsfall med poolvilla i Pattaya den 18 oktober, enligt biträdande nationell polischef Pol. Generalmajor Surachat Hakparn, känd under sitt smeknamn Big Joke.

Vår tidigare historia:

10 misstänkta, inklusive skyttar, syndabockar och medbrottslingar har gripits efter en skottlossning i en poolvilla i Pattaya den 18 oktober. Den biträdande nationella polischefen, eller "Big Joke", sa att de misstänkta och offren kan ha varit inblandade i en drogkartell då han hittade olagliga ämnen i offrens kroppar.

Nu till vår uppdatering:

Den biträdande nationella polischefen som är allmänt känd som "Big Joke" avslöjade ett förhörsresultat av två syndabockar som anlitades för att kapitulera och erkänna att de var skyttarna i Pattayas poolvilla den 18 oktober.

De två syndabockarna dömdes till ett års fängelse, vilket senare reducerades till sex månader eftersom de erkänt anklagelserna, enligt Big Joke. De två fick inte villkorlig frigivning.

Under förhöret ska syndabockarna också ha erkänt att en högt uppsatt polis i Chonburi var inblandad i att byta ut dem med de verkliga misstänkta, sa Big Joke, och att högt uppsatt polis enligt uppgift visade sig vara en polischef i Chonburi-provinsen.

Följaktligen har kommissionären degraderats till en inaktiv tjänst och åtalad för påstådd missbruk av sin makt enligt Section 157.

Den misstänkte kommissarien kallas för att avge sitt uttalande. Enligt Big Joke har inga bevis på mutor eller uppmaning till personliga förmåner grävts fram.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.