Fyra tigerbebisar med en uppskattad kostnad på två miljoner baht beslagtagna i nordöstra Thailand från misstänkta vildsmugglare

nordöstra Thailand –

Fyra tigerbebisar som kostar uppskattningsvis två miljoner baht beslagtogs i Mukdahan från misstänkta djursmugglare.

Tjänstemän från Natural Resources and Environmental Crime Suppression Division Police berättade för pressen att de fick ett tips om att en misstänkt sålde vilda djur och förde dem mellan Thailand och grannländerna.

Poliser genomförde en stingoperation för att köpa fyra tigerbebisar av den misstänkte som heter Mr. Tanat Wongsarn, 63. Tigerbebisarna kostade 500,000 1,500,000 baht styck. Den misstänkte diskonterade beloppet till totalt XNUMX XNUMX XNUMX baht.

Den misstänkte träffade poliser vid en bensinstation i Mukdahan tidigt på morgonen i går (15 november)th). Den misstänkte anlände med fyra tigerbebisar som uppskattas vara två månader gamla. Den misstänkte greps och han erkände att han köpt tigerbebisarna från lokalbefolkningen i Laos. Han fördes till Mueang Mukdahans polisstation för ytterligare rättsliga åtgärder.

Tigerbebisarna fördes säkert till Chulabhorn Wildlife Breeding Station i Si Sa Ket. Tigrar är listade i en hotad art och ett skyddat djur i Thailand.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Pattaya, Chonburi och Phuket, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.