Två hotellpigor i Pattaya greps för att de påstås ha smugit in i turistens rum för att stjäla värdesaker för över fem år sedan

pattaya

Två hotellbiträden i Pattaya greps av polisen på tisdagen efter att de påstås ha använt ett universellt nyckelkort för att komma in i en turists rum för att stjäla guldsmycken och kontanter värda 100,000 XNUMX baht över för fem år sedan.

Pol. Överste Boonlue Phadungtin arresterade den 44-åriga misstänkta, Mrs. Aranya (efternamn undanhållits av polisen), enligt en arresteringsorder nr 1/2018 utfärdad av Pattayas provinsdomstol den 9 januari 2018.

Aranya greps för att ha begått ett gemensamt inbrott och underlåtit att anmäla sig själv till domstolen, enligt Pol. Överste Boonlue. Hennes 36-åriga medbrottsling Pratchalee arresterades också för att ha samarbetat med Aranya för att begå ett inbrott. Pratchalee greps tidigare under en arresteringsorder utfärdad den 10 oktober 2017.

Den arresterande polisen sa att de två misstänkta arbetade som hembiträden på ett icke namngivet hotell i Banglamungs Naklua-distrikt, Chonburi. I september 2017 ska Aranya och Prachalee ha använt ett hotells universella nyckelkort för att få tillgång till en turists rum och stal ett guldhalsband på tre baht, en amulett och en hög med kontanter värda 100,000 XNUMX baht från rummet.

Den icke namngivna turisten gick ut för att äta frukost medan de misstänkta kröp in i hans/hennes rum, sa polisen. Lyckligtvis kunde ett hotells CCTV-kamera tydligt fånga Aranya och Prachalee när de kom in i rummet.

Poliser grep Aranya i ett hyresrum i Ayutthaya-provinsen medan Prachalee greps i Samut Prakan.

De misstänkta ska ha erkänt att de sålt guldhalsbandet för 60,000 XNUMX baht, men en av dem sa att de fortfarande bar amuletten runt halsen.

Båda misstänkta hålls fängslade på Pattayas polisstation för att vänta på rättegången.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.