Anti-regeringsgruppen Ratsadon tillkännager att de marscherar till APEC-toppmötesplatsen i Bangkok, trots protestförbud

FOTO: Khaosod

Nationellt —

Den ungdomsledda, regeringsfientliga gruppen, Ratsadon, meddelade på onsdagen att de skulle marschera från Bangkoks stadshus till APEC-mötesplatsen på morgonen den 18 november för att protestera mot mötet.

Gruppen som för närvarande campar vid Lan Khon Muang framför Bangkoks stadshus sa igår, den 17 november, att regeringen inte var lämplig att stå värd för det 29:e toppmötet om Asien-Stillahavsområdet Economic Cooperation (APEC), enligt thailändska medier.

Somboon Khamhaeng, en av Ratsadons ledande medlemmar, sa att premiärministergeneral Prayut Chan-o-cha försökte använda toppmötet som en scen för att vittja sig själv, vilket var anledningen till att han försökte sitta kvar vid makten så länge.

Mötet med 21 APEC-medlemmar skulle ha en långsiktig inverkan på thailändska medborgare, fortsatte Somboon och hänvisade till sin oro över att det thailändska ministeriet för naturresurser och miljö kan tillåta rika människor att ta fördelar från 1.3 miljoner växter av mangroveskogar i utbyte mot deras samarbete med Carbon Loan-systemet.

Gruppen insisterade på att de skulle marschera 8 kilometer från Bangkoks stadshus till Queen Sirikit National Convention Center där APEC-toppmötet hölls för att informera världens ledare om deras krav.

Kraven omfattade premiärminister Prayut Chan-O-Chas omedelbara avgång.

Samtidigt har thailändsk brottsbekämpning utfärdat protestförbud på flera platser i Bangkok, inklusive vid APEC-kongresscentret, och har ständigt varnat demonstranter att alla försök att närma sig kongresscentret inte kommer att tolereras enligt Public Assembly Act.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.