Demonstranter drabbar samman med kravallpolisen vid demokratimonumentet i Bangkok

Bangkok -

  Thailändsk kravallpolis sköt gummikulor mot demonstranter efter att de försökte bryta sina linjer vid demokratimonumentet i Bangkok tidigare idag.

 Våra tidigare berättelser:

Offentliga sammankomster är förbjudna under APEC-toppmötet på ett kongresscenter och 19 hotell i Bangkok.

Den ungdomsledda, regeringsfientliga gruppen, Ratsadon, meddelade på onsdagen att de skulle marschera från Bangkoks stadshus till APEC-mötesplatsen på morgonen den 18 november för att protestera mot mötet.

Nu till uppdateringen:

Från 9:00 i morse (18 novemberth) demonstranter samlades vid demokratimonumentet för att förbereda sig för att flytta till APEC 2022-toppområdet vid Queen Sirikit National Convention Centre.

Thailändsk kravallpolis ställde upp för att blockera demonstranter innan de tillkännagav att demonstranter bryter mot lagen om offentlig församling. De ombads att gå tillbaka till Lan Khon Muang, en utsedd protestplats.

Demonstranter försökte trycka och krascha genom kravallpolisens linje flera gånger, utan större framgång. Gummikulor avfyrades för att stoppa demonstranter. Det har rapporterats att minst åtta demonstranter greps, minst fem skadades och minst fem kravallpoliser skadades bara i morse. En reporter från Reuters träffades av en glasflaska som kastades och fick en allvarlig ögonskada.

Detta är en utvecklande berättelse.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/