Region 2-polisen lovar striktare efterlevnad av sju regler för nöjesställen, säger nej till senare stängning för VM

Pattaya –

Region 2-polisen använder sju regler för att städa upp och slå till mot nöjesställen i Pattaya, inklusive strikt upprätthållande av lagliga stängningstider.

Generalmajor Nantawut Suwanlaong, tillförordnad för Chonburis provinspolischef berättade för Pattaya News den 18 november 2022, vid ett stort möte med pressen, Pattaya City tjänstemän och barägare "I Banglamung-distriktet finns det totalt 1,329 2 registrerade nöjesställen och restauranger som säljer alkohol. Det finns många incidenter och kaos som har hänt i Pattaya den senaste tiden som har orsakat allmän olägenhet. Region XNUMX-polisen tillämpar nu direkt sju vanliga regler och har gått in för att upprätthålla reglerna i Pattaya."

Reglerna är:

  1. Ingen tillåtelse av minderåriga användare under 20 att komma in på barer och nöjesställen.
  2. Ingen försäljning av alkohol till minderåriga användare under 20 på några ställen inklusive restauranger.
  3. Nöjesställen måste vara stängda och alla kunder borta enligt lagliga stängningstider, för närvarande mellan midnatt och 2:XNUMX beroende på zon.
  4. Det är förbjudet att sälja alkohol under laglig tid på alla ställen.
  5. Det är förbjudet att tillåta vapen och illegala droger på nöjesställen
  6. Det är förbjudet att tillåta människohandel på nöjesställen.
  7. Det är förbjudet att tillåta illegalt spelande på alla ställen.

"Vi upprätthåller alla dessa regler i Pattaya. Pattaya måste vara fri från minderåriga användare på nöjesställen, människohandel, vapen, droger och utlänningar som övernattar." Nantawut lade till.

När det gäller utlänningar som stannar för mycket, varnade Nantawut för att polisen skulle inspektera dokument och pass för turister för att säkerställa att de inte övernattade och uppmuntrade alla turister att alltid ha en läsbar kopia av sin senaste dokumentation inklusive passstämplar med sig.

"Från och med nu, klockan 1 varje dag patrullerar dussintals poliser och relevanta poliser för att upprätthålla dessa sju regler och uppmuntra mötesplatser att stänga i tid varje dag. Jag patrullerar personligen själv varje fredag ​​och lördag för att säkerställa att de lagliga stängningstiderna följs.” sa Nantawut.

"Om någon platsoperatör upptäcks som bryter mot dessa regler kommer de att ställas inför rättsliga åtgärder och kommer att föreslås för permanent stängning. Om de inte kan följa dessa sju regler, zonindelningsregler eller öppettider, kommer polisen i Region 2 att motsätta sig alla förslag om att utöka öppettider eller justera underhållningszoner i Pattaya som för närvarande granskas i det thailändska kabinettet.” avslutade Nantawut.

Nantawut hänvisade till ett förslag som skulle diskuteras den 29 november i det thailändska kabinettet om att tillåta turistzoner att lagligt låta nöjesställen hålla öppet till 4:2 efter många vädjanden från turistmyndigheten och nattlivsföretagare som hävdar att XNUMX:XNUMX är för tidigt att stänga nattklubbar och liknande platser för turister på semester.

Ett andra förslag håller också på att utvidga nöjeszoner i Pattaya för första gången sedan 2002 ut från centrala Pattaya och in i avlägsna områden som Jomtien, Naklua och East Pattaya (The Dark Side) vilket gör att barer och nattliv kan drivas lagligt senare kontra nuvarande lagliga stängningstid vid midnatt i dessa områden.

Nantawut har dock hotat att officiellt motsätta sig dessa förslag och be regeringen att ta bort Pattaya från en lista över föreslagna senare stängda utökade turistzoner som Phuket och Samui för att få senare stängningstider om platserna inte kan följa de nuvarande reglerna.

Många företag och turister har uttryckt sin önskan online om lagliga senare öppettider för barer och nöjesställen, särskilt med världscupen som börjar imorgon den 20 november och många spel som spelas runt 2:00

Men det senaste tillkännagivandet från Region 2-polisen, som är ansvarig för alla östra provinser i Thailand, häller kallt vatten på dessa önskemål åtminstone fram till den 29 november, så länge som polisen inte officiellt motsätter sig senare stängningstider i Pattaya.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.