Indisk turists enligt uppgift stulna guldhalsband återlämnat av Pattaya barmhärtige samarit

Pattaya —

En indisk turist rapporterade till polisen att hans guldhalsband värt, enligt honom, 285,000 XNUMX baht påstås ha blivit ficktjuvar av en grupp transpersoner. Men som tur var hittade en barmhärtig samarit från Pattaya halsbandet och lämnade tillbaka det till turisten.

43-åriga indiska offret Nitin Mukund Puronit sprang för att anmäla ett fall av stöld på Pattayas polisstation klockan 2.30 idag, den 20 november.

Puronit berättade för polisen att han fick ficktjuvar av sitt guldhalsband som han hävdade kostade mer än 285,000 13 baht när han promenerade med sina vänner på Beach Road framför Soi 2/XNUMX i Pattaya, Chonburi.

Pattayas polischef Pol. Överste Kunlachart Kunlachai beordrade utredningspolisen att följa med offret för att inspektera händelseplatsen.

På Beach Road fortsatte den indiske turisten att han blev kontaktad av en grupp av vad han beskrev som fyra transpersoner. Gruppen cirklade runt Puronit och försökte erbjuda honom en betald sällskap, vilket han vägrade och snabbt gick därifrån. När de misstänkta var borta insåg Puronit att hans guldhalsband runt halsen saknades, så han skyndade sig att rapportera fallet till Pattaya-polisen.

Efter att ha avslutat utredningen berättade Pattaya-polisen för The Pattaya News att en thailändsk barmhärtig samarit Pongdanai Khotbutr, 29, kom för att rapportera ett hittat guldhalsband till dem på polisstationen.

Pongdanai hade varit i Beach Road-området som ett vittne och sa att han märkte att Puronit nervöst rörde runt hans hals och verkade söka efter något tidigare och plötsligt sprang iväg. Pongdanai såg sedan ett guldhalsband på marken runt händelseplatsen, så han behöll det och bestämde sig för att polisanmäla det.

Polisen i Pattaya lämnade tillbaka halsbandet till Puronit och betonade för honom att han inte skulle bära värdefulla smycken när han var ute på en sen utekväll. Polisen tillade att ficktjuvarna i Pattaya hade skadat en vänlig turismbild i världsklass av staden.

Sökandet efter de fyra misstänkta pågår och det verkar som om de tappade halsbandet när de flydde.

TPN noterar att det har förekommit 17 fall i fråga om fickstölder i Pattaya-området hittills i år, med senaste hände i fredags.

Det har varit arresteringar, inklusive denna senaste, och Pattayas polis lovar att de kommer att fortsätta leta efter och arrestera de misstänkta.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.