Den thailändska polisen släpper 25 Stop-APEC-demonstranter, en av dem måste genomgå operation

FOTO: Khaosod

Nationellt —

Den thailändska polisen släppte 25 Stop-APEC-demonstranter efter våldsamma sammandrabbningar på Bangkoks Din Sor Road under helgen. En av dem var tvungen att opereras efter att ha blivit skjuten i ögat.

Demonstranterna greps efter att de försökte marschera till Queen Sirikit National Convention Center där APEC-toppmötet 2022 ägde rum fredagen och lördagen den 18:e och 19:e november.

Totalt greps 25 demonstranter och släpptes mot borgen under förhållanden runt midnatt idag, den 20 november. Villkoren var att demonstranterna inte kunde delta i en politisk sammankomst medan de var i borgen och inte kunde bjuda in andra att samlas för att skada nationen.

FOTO: Khaosod

En demonstrant genomgick en ögonoperation på polissjukhuset efter att han enligt uppgift blivit skjuten i ögat. Rapporter sa att han troligen skulle förlora synen på ena ögat.

Patsaravalee "Mind" Tanakitvibulpon, en av ledarna för Stop-APEC Ratsadon-gruppen, sade att det var en framgång att alla arresterade demonstranter släpptes. Hon lovade att hon skulle söka rättsliga åtgärder mot högt och lågt uppsatta officerare inblandade i sammandrabbningen och skadorna på demonstranterna, och tillade att tillslaget var olagligt och mot internationella standarder, enligt henne.

FOTO: Khaosod

Demonstranterna anklagades för att ha brutit mot paragraf 215 i strafflagen, som förbjuder sammankomster av mer än 10 personer med avsikt att skapa ett våldsdåd eller störa freden bland många andra brott.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.