Never Land nattklubb tillfälligt stängd efter Chonburi-polisens inspektion, Mountain B:s ägare ber om sympati

FOTO: NeverNeverland Bar&Bistro

Sattahip District, Chonburi —

  Nattklubben Never Land, som enligt uppgift byggdes på samma grund som nattklubben Mountain B där dussintals människor dog i en brand, är för närvarande tillfälligt stängd efter att ha inspekterats av Sattahip-polisen på dess stora öppningsdag lördagen den 19 november.

Området där Mountain B-nattklubben brukade stå var under en femårig stängningsorder utfärdad av Chonburi-guvernören, enligt Pol. Överstelöjtnant Wuttipong Somjai, chef för Plu Ta Luangs polisstation.

Polisen undersökte lagfarten för den blandade baren och restaurangen, Never Land, för att se om den tekniskt sett faller på samma grunder och landar lagligt som nattklubben Mountain B och bröt mot guvernörens order. Neverland, som är en friluftslokal, ligger nära den rivna klubben, men inte på exakt den plats där den låg.

FOTO: ข่าวเมืองชล

Men efter polisinspektion den 19 november, Mountain B:s ägare, Pongsiri Panprasong (känd som Sia B), skrev på sin Facebook-vägg, "Jag är B, ägaren till Mountain B. Jag har accepterat min skuld och är villig att kompensera för det jag aldrig ville hända, ”

"Mitt liv är förstört", fortsatte Sai B, "jag spenderade alla mina besparingar på att kompensera offren och deras familjer, och jag är villig att sälja all min egendom för att kompensera dem. Jag är inte likgiltig för vad som hände.”

"Men nu behöver jag försörja mig. Snälla pressa mig inte och låt de nya lokaloperatörerna (av Never Land) försörja sig för att de inte var inblandade i branden eller olyckan...” avslutade Sia B och förnekade online-rykten om att han ägde Neverland.

Sia B sålde sin restaurang, Mountain Bar & Bistro, som var knuten till nattklubben Mountain B, till ägaren av Never Land någon gång i det förflutna. Ägaren till Neverland identifierades inte av Sia B eller polisen.

Nattklubben Never Land meddelade dock söndagen den 20 november på sin Facebook-sida att den håller på en tillfällig underhållsstängning utan att ange ett datum för återöppning.

Minst en överlevande från branden, en musiker, gjorde ett offentligt inlägg i sociala medier på Facebook och hävdade att han fortfarande inte hade fått full kompensation för sina skador och uppmanade polisen att inte tillåta något nattlivsföretag att öppna på marken efter den tragiska olyckan. Många upprörda kommentatorer på nätet sa också att de ansåg att hela området borde förvandlas till ett minnesmärke och inte användas för fler nattlivsställen.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.